– Det essensielt for BI å ha et eget doktorgradsprogram, sier dekan for BIs sådanne, Gabriel R. G. Benito.

Foto

Nicolas Tourrenc

BI runder 100 doktorgrader

Publisert: 19. desember 2013 kl 13.31
Oppdatert: 19. desember 2013 kl 14.04

 – En viktig milepæl og et tegn på modenhet, sier Gabriel R. G. Benito, dekan for skolens doktorgradsprogram i en pressemelding.

Torsdag 5. desember disputerte Bjørn T. Bakken for doktorgraden ved Handelshøyskolen BI med en avhandling om bruk av intuisjon og analyse i beslutninger. 

Han ble med det nummer 100 i rekken av kandidater som har tatt sin doktorgrad ved BI etter at BI i 1998 startet doktorgradsutdanning i egen regi.

Her kan du lese om doktorgradsavhandling nummer 100: Beste beslutninger i krise

– 100 doktorgrader og 15 år med doktorgradsutdanning i egen regi, er tegn på modenhet. Det må læring til for å utvikle et doktorgradsprogram som holder god internasjonal kvalitet, sier Benito.

I 1992/1993 startet BI opp med doktorgradsutdanning i samarbeid med Universitet i Oslo (UiO) og Copenhagen Business School (CBS) i Danmark. Her ble graden tildelt av samarbeidsinstitusjonene.

For vel 15 år siden, 26. februar 1998, besluttet Kongen i statsråd å tildele BI retten til å tildele doktorgraden i egen regi.

Saken fortsetter under annonsen

I år 2000 kunne Per Ingvar Olsen, som den aller første, disputere for doktorgraden ved BI med en avhandling om liberalisering av det norske markedet for elektrisitet.

Essensielt

– Som en stor og forskningsbasert internasjonalt handelshøyskole er det essensielt for BI å ha et eget doktorgradsprogram, fremholder Benito.

Han legger vekt på at doktorgradsprosjektene ikke bare er en utvikling av den enkeltes faglige kompetanse, men også verdifull forskning som er relevant for næringsliv og offentlig forvaltning.

Doktorgradsprogrammet ved BI har seks ulike spesialiseringsretninger: finans, innovasjon og entreprenørskap, ledelse og organisasjon, markedsføring, samfunnsøkonomi og strategisk ledelse.

Majoriteten av de som tar doktorgraden ved BI, får jobb ved norske universiteter og høyskoler.

– Vi har inspirerende mange eksempler på at kandidater også får innpass hos anerkjente universiteter og høyskoler i utlandet. Vi ser også at flere av kandidatene går inn i sentrale funksjoner i næringsliv og offentlig forvaltning, sier Benito.

Saken fortsetter under annonsen

Næringsdoktorgrader

Han understreker at BI gjerne samarbeider med næringsliv og offentlig forvaltning om doktorgradsprosjekter med relevans for virksomheten (Nærings-PhD).

Nærmere 100 doktorgradsstudenter er tilknyttet BIs doktorgradsprogram.

– Vi har et mål om 12–15 disputaser hvert år fremover. Vi har som mål å sikre et høyt faglig nivå, ikke å vokse i størrelse, sier Gabriel R. G. Benito.