Annonse
1336_3d_avis.jpg

Ble en bedre sjef i utlandet

Even Pellerud hadde rykte på seg for å være en tøff og kompromissløs trener. Han viste ingen unntak på pressekonferansen i fjor, da han ble presentert som landslagstrener for damelandslaget i fotball for annen gang:

– Vi må bruke mer tid i styrkerommet og utnytte samarbeidet vi har med Olympiatoppen. Det er ressurser der vi må bruke mer, sa han i god, gammel stil.

Når vi spoler syv måneder frem i tid, står Even Pellerud i blitzregnet i Sverige. Han har akkurat tatt fotballjentene til EM-finalen etter en thriller av en fotballkamp mot Danmark. Norge vant på straffesparkkonkurranse. Det var imidlertid ikke seieren journalistene snakket om, men hvordan Norge hadde spilt. Det haglet nemlig med kritikk og påstander om feighet. De la seg bakpå. De ville ikke ha ballen. 

Dette kunne da umulig den gamle tøffingen Pellerud akseptere?

– De får mene hva de vil. Vi konsentrerer oss om oss selv. Akkurat som om jeg foretrekker grønne hus så finnes det de som ikke foretrekker grønne hus. Alle meninger er like fine, sa Pellerud rolig.

Ny energi

Den «nye» Pellerud har blitt til gjennom mange års erfaring fra jobber i ulike land, med ulike rammebetingelser. Når han nå er tilbake i Norge, er det en trener med større ro og mer positiv utstråling som har kommet tilbake, mener han selv.

– Jobben i NFF har gitt meg ny energi. Jeg har bedre ressurser tilgjengelig, og trives meget godt i et miljø der jeg får lov til å jobbe sammen med dyktige folk. Jeg er helt avhengig av tilbakemeldinger, og er aldri god alene, forklarer han.

Pellerud er opptatt av å snakke om spillergruppen han leder. Han mener spillerne drev hverandre til EM-suksessen.

– Veteranene er ekstremt resultatfokuserte. Du så det i øynene deres. Vi har en fin miks av rutinerte og unge spillere. Veteranene drev med seg de unge. Resultatet ble ekstremt gode prestasjoner, forklarer han.

Du kan lese resten av denne artikkelen i e-avisen nå på app.ukeavisenledelse.no. Hvis du ikke allerede abonnerer, får du prøve gratis i fem dager.

Ukens Utgave e-avis-boks
Annonse

Ukens Utgave e-avis-boks
Annonse