Annonse
sz6569fa_as_sma.jpg
– Mandag vet vi veldig mye om hvilken regjering vi får, sa KrF-leder Knut Arild Hareide (midten) før helgen. Bildet er fra sonderingene i forrige uke, og Hareide er flankert av partifellene Dagrun Eriksen og Hans Olav Syversen. Frp-leder Siv Jensen i forgrunnen.

D-dag for regjeringsforhandlingene

Flere medier har de siste dagene varslet at mandag kan komme til å bli en viktig dag i regjeringsforhandlingene. En av de som har varslet dette er Knut Arild Hareide, som leder partiet KrF. 

– Mandag vet vi veldig mye om hvilken regjering vi får, sa han fredag kveld til NTB, ifølge Aftenposten. 

Etter den siste dagen med sonderinger mellom de fire partiene er KrFs sentralstyre og stortingsgruppe innkalt til et møte på Stortinget, og det vil finne sted en telefonkonferanse med landsstyret samme dag. 

– Jeg har behov for å konsultere partiet, sier Hareide til Aftenposten. 

Også Frp forbereder seg

Frp-leder Siv Jensen må også konsultere sine partiorganer for å få en endelig avklaring på hvorvidt partiet ønsker å gå inn i reelle regjeringsforhandlinger. 

– Jeg håper vi har en avklaring så snart som mulig, sier Siv Jensen, ifølge avisen.

Samtidig er Erna Solberg tydelig på at det fortsatt er langt igjen før regjeringsforhandlingene er sluttført. 

– Vi jobber med tekst og vi snakker sammen om formuleringer og annet. Men jeg må gjenta det som er i ferd med å bli et yndlingsuttrykk, nemlig at ingen ting er klart før alt er klart, sa hun ifølge Aftenposten.

Annonse
Annonse