erna_solberg___.jpg
MULIG NY STATSMINISTER: Det er mye som tyder på at Erna Solberg blir ny statsminister om valgdagsprognosen slår til.

Det går mot borgerlig regjering

Publisert: 9. september 2013 kl 00.00
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Ifølge valgdagsprognosen ligger det an til et solid borgerlig flertall, med 93 borgerlige mandater mot 74 rødgrønne. Dette til tross er det mye som tyder på at Ap vil beholde sin status som det største partiet, noe som kan åpne veien for en mindretallsregjering utgått fra Ap om de borgerlige kameratene ikke klarer å komme til en enighet om et regjeringsalternativ. 

Av interesse i valgdagsprognosen er det også at samtlige av de såkalte sentrumspartiene, Venstre, Senterpartiet og KrF, kommer over sperregrensen. Ifølge prognosen er det mye som tyder på at Senterpartiet og KrF begge kan gjøre valg godt over målingene, da de begge ligger på seks prosent oppslutning i valgdagsprognosen. 

 

- Vi er fortsatt største parti

Hos Arbeiderpartiets valgvake på Youngstorvet var tilsynelatende lettelsen over at Ap fortsatt er største parti større enn skuffelsen over at valgdagsprognosen viser et solid høyreflertall. 

- Dette er ikke et endelig valgresultat, men samtidig viser det et klart borgerlig flertall. Samtidig gjør det at Ap ligger an til å fortsatt være det største partiet at vi fortsatt vil være en politisk kraft i Norge, sier finansminister Sigbjørn Johnsen. 

Saken fortsetter under annonsen