Foto
Foto: Ned Alley / NTB Scanpix

Det kuttes kraftig i norsk fotball

Publisert: 22. november 2013 kl 09.21
Oppdatert: 22. november 2013 kl 09.32

– Endringene som har blitt gjort har vært nødvendige. Det kan synes som om fotballklubber bare drives frem til den neste kampen, så man trenger bedre økonomistyring. Ambisjonen vår er Europa-spill, og da må vi ha økonomisk ryddighet. I 2015 skal vi gå i balanse, sier styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, til Dagens Næringsliv.

Færre tilskuere, mindre tv-interesse, få spillersalg og tøffere kamp om sponsorkronene preger fotballklubbene. Halvårstallene til lagene i de to øverste divisjonene på herresiden viser resultatforverring og et driftstap på over 87 millioner kroner, skriver avisen.

Konkurstruet

Vålerenga ser ut til å ende med en inntektssvikt på 15 millioner kroner i 2013. Klubben kan få investorhjelp, men da må spillerne ned 20 prosent i lønn, skriver Dagbladet.

Jubileumsåret til Vålerenga endte med et økonomisk mareritt, og nesten med nedrykk fra Tippeligaen.

– Kassa er tom. Vålerenga er på konkursens rand, og det som er sikkert er at det ikke kan fortsette sånn, sier en kilde nært på prosessen som Dagbladet har snakket med.

Klubben har nå bekreftet situasjonen. Det går mot en inntektssvikt på 15 millioner i 2013, og det er usikkert om spillerne vil få lønn resten av året.

Saken fortsetter under annonsen

– Per dato er det en meget anstrengt likviditetssituasjon for november og desember, sier daglig leder i Vålerenga Fotball, Stig-Ove Sandnes, i en pressemelding.

Klubben har ikke hatt generalsponsor i 2013. Investor Tor Olav Trøim skal ha sagt seg villig til å være med å dekke inn de ti millionene som er i minus for neste års budsjett, men bare hvis spillerne går ned 20 prosent i lønn, skriver Dagbladet.