Annonse
1322_brettet_va.jpg

Du må bli smidigere og jobbe raskere

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

 

 

 

 

 

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Ledelse

Fremtidens HR-ledelse: Tempo, talent og åpenhet

HR-funksjonen vil i fremtiden omskape seg til å drive igjennom smidighet i organisasjonene. Det fører til nye typer organisasjoner, designet rundt tempo, talent og gjennomsiktighet.

Lederspeilet:

Dronningen av eventyrriket

Når sjefen for Blaafarveværket på Modum, Tone Sinding Steinsvik, beskriver sitt livsverk, kommer anekdotene om Edvard Munch og Fritz Thaulow tett som hagl. Blaafarveværket åpnet sin 36. sommerutstilling for noen uker siden, og årets tema er Edvard Munch og hans malervenner.

Kurser ledere i selvinnsikt

Bjørn Thorbjørnsen var presten som mistet troen, jobben, huset og ekteskapet. Han fant selvinnsikten.

Lederverktøy:

Brukerorienterte stillingsutlysninger

Stillingsutlysninger lever sitt eget liv i mange bedrifter, både når det gjelder strategi, innhold og kanalvalg. For HR-avdelingene er tiden overmoden for en sterkere brukerorientering, mener innholdsrådgiver Marit Letnes i Netlife Research.

Spørsmål og svar fra Altinn

Altinns informasjonsportal Starte og drive bedrift svarer på spørsmål om:

  • Oppsigelse og permisjon
  • Yrkesskadeforsikring
  • Mindreårig næringsdrivende

Agenda

Vil ha flere modige forskere

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen vil ha mer djervhet og fornying i forskningen. Selv er hun modig nok til å offentliggjøre hvor bra forskningen her hjemme er i forhold til andre land. Svaret er ikke uventet at Norge har et klart forbedringspotensial.

Nytt samarbeid skal gi ny kultur-giv

Siden 2000 har antall sysselsatte innenfor kulturnæringene i Norge vokst med 50 prosent, mens verdiskapningen i samme periode har steget med 77 prosent. Den viktigste nyskapningen i Regjeringens nye handlingsplan for kulturnæringene, "Fra gründer til kulturbedrift", er at Innovasjon Norge og Norsk Kulturråd skal samarbeide.

Slik skal bankene vokse igjen

Mens bankene kunne satse på nesten hva som helst før finanskrisen, og tjene penger på det, handler spillet i dag om hvem som best kan tilpasse seg de nye reglene. Velstående kunder i hjemmemarkedet og mindre utlån til hvermannsen og næringslivet er en del av oppskriften.

Synspunkt

Ukeforum:

Satse grønt i dagens utstabile verdensøkonomi?

I en verden med kortsiktige og nølende myndigheter, har næringslivet en mulighet til å gå foran. Og ikke for å være snille og godhjertede, men fordi det vil lønne seg, skriver Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Hoved­organisasjonen Virke.

Annonse
Annonse