Annonse
kvinne_med_cv_c.jpg
List opp tre prosjekter i karrieren din som du er spesielt fornøyd med i CV-en din, råder karriererådgiveren Monica Renstig.

Et par tips til jobbsøkere

Den svenske karriererådgiveren Monica Renstig har i en artikkel hos Chef.se gitt tips om hvordan du skriver en god jobbsøknad og en god CV. Hun tar blant annet for seg inngangen på selve søknaden.

Renstig fraråder å begynne med å fortelle hva man heter. Det er heller ingen god idé å starte med å fortelle at man søker den utlyste stillingen, mener hun. Renstings råd er å i stedet gå rett på sak, for eksempel gjennom en setning som begynner med: «Jeg har 10 års erfaring som markedssjef …». Fortsett med å fortelle hva du kan tilføre.

Til CV-en gir hun blant annet følgende tips: List opp tre prosjekter i karrieren din som du er spesielt fornøyd med. Dette bør ifølge karriererådgiveren være de tre arbeidsoppgavene du har gjennomført med best resultat, noensinne. Fortell om resultatene, og disse bør være målbare. Kanskje handler det om hvor mye du sparte bedriften for, hvor stor inntjeningen var eller hvor mange nye kunder dere fikk.

Annonse
Annonse