Annonse
dame_p___kontor.jpg
Står du fast? Ikke tenk for mye – bare begynn å skrive.

Et skrivetips

Skal du skrive en rapport, eller kanskje et tilbud? Sitter du og stirrer inn i et tomt dokument på skjermen uten å vite hva du skal skrive? Når det er vanskelig å komme i gang, kan det være en løsning å skrive ned alle de tankene du har uten å tenke for mye igjennom dem.

Når du har fått satt ord på tankene, kan du begynne å strukturere dem. Deretter kan du skrive et førsteutkast i full fart, råder Harvard Business Review i sin Guide to better business writing.

Når du bruker denne teknikken, handler det ikke om å vente på inspirasjon. Bruk heller stoppeklokka. Bestem deg for å bruke fem til ti minutter på hver del. Ikke la deg friste til å ville skrive perfekt. Spar redigeringen til utkastet er ferdig.

Står du fast? Hopp til en del av dokumentet hvor du føler deg mer komfortabel og gå tilbake til problemområdet når du har funnet flyten i skrivingen.

Når førsteutkastet er ferdig, begynner redigeringen og resten av jobben med å lage det endelige dokumentet. Men da går gjerne arbeidet langt lettere.

Annonse
Annonse