Annonse

Fjerner resultatkontraktene i skolen

Høyre vil heretter kalle avtalene for "utviklingsavtaler", skriver VG.

I forslaget til Høyres partiprogram, er det et krav at kommunene utarbeider resultatkontrakter med rektorene. Nå skal dette tones ned, ifølge Høyres skoletalsperson Elisabeth Aspaker:

- Dette vil videre i vårt program hete utviklingsavtaler. Poenget med disse er at skoleeier (kommunen) har forventninger til rektorer og skoleledere. At det brukes denne typen verktøy kan vel ikke overraske noen, sier hun til VG.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen synes også at kommunen bør ha klare forventninger til rektorene sine, og til skoleledernes måloppnåelse.

- Men den vektleggingen som fremgår av kontraktene i Oslo gir et for smalt bilde av hva som er viktig for å få til en god skoole, sier hun, og sikter til resultater av Oslo-prøver, nasjonale prøver, omfang av spesialundervisning og resultatene i Elevundersøkelsen.

Hun mener det er umulig å beregne en rektors resultatoppnåelse ut fra hvor mange elever som får vedtak om spesialundervisning på en skole, og sier til VG at Høyre med dette fossror ut av urolig farvann.

Annonse
Annonse