Ledelse

Fotballtreneren Sven-Göran Eriksson på onsdagens pressekonferanse i forbindelse med lanseringen av boken «Svennis – min historia»

– Flink til å skape god stemning

Sven Göran «Svennis» Eriksson har gitt ut bok om seg selv og sitt trenerliv.

Publisert Sist oppdatert

Det har i årenes løp vært skrevet spaltemetre opp og ned om den svenske trenerlegenden Svennis. Det har handlet om fotball, men også om penger og kvinner. Nå har mannen, som blant annet har trent landslaget til England, kommet ut med bok hvor han selv forteller historien om sitt liv.

Som trener for noen av de virkelig store klubb- og landslagene har han vært vant til å være omgitt av sterke personligheter med store ego. Svennis sier i et intervju med det svenske bladet Chef at når man er ny som leder i en slik situasjon, må man være godt forberedt og ha et klart program. Du må være klar på hva som skal gjøres. Du må overbevise.

Noe av det han vektlegger mest når han snakker om sitt eget lederskap i intervjuet, er imidlertid respekt. Han sier at han må respektere så vel spillere som ikke har den gode høyrefoten og langsomme spiller. Han minner også om dagliglivet i klubben. Når de kommer på trening er klærne lagt frem. Hvem har lagt dem frem? Materialforvalteren. Hvem har vasket dem? To eldre damer.

«Alle er viktige. Hvis materialforvalteren går hjem, går det til helvete», sier Svennis til Chef.

For øvrig mener Svennis at det har vært en styrke for ham som lagbygger at han er flink til å skape god stemning. Akkurat dét er noe som ligger lett for ham.

Powered by Labrador CMS