Annonse
1330_brettet_va.jpg

Forsikringsboom med økte egenandeler

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

 

 

 

 

 

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Ledelse

NHH-forskning om rettferdighet:
Gamblere må selv ta regningen

Vi aksepterer at folk som velger å ta større risiko enn oss, har flaks og får større gevinst. Men når gamblerne har uflaks, forventer vi at de tar regningen selv.

Lederspeilet:

– Ikke frykt hverandre

Den gode leder må ha som et av sine viktigste mål å bli kjent med sine medarbeidere, sier Marion Arntzen, leder av Stensveen Ressursenter for transpersoner. – Ingen skal behøve å frykte hverandre, selv ikke en mann i kvinneklær eller kvinne i mannsklær.

Lederverktøy:

Anerkjennelse skaper lojalitet

Grunnleggende behov som å bli sett, hørt og ivaretatt, bidrar til at medarbeidere får tillit til sine ledere. Tilliten er avgjørende for prestasjonen og lojaliteten til medarbeiderne.

Markedsføring på internett:

Slik fastsetter du en verdi på din hjemmeside

Enkelte ledere har ingen anelse om hvilken verdi nettstedet har for bedriften. Mange ser på nettsiden som et nødvendig onde og en ren utgiftspost. Her er noen tips til hvordan verdien kan anslås.

Spør juristene om arbeidsrett:

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer på innsendte spørsmål:

  • Ferie: Kan arbeidsgiver pålegge ansatte å ta ferie når de er sykemeldt?
  • Vikariat: Kollegaen får fortsette i sitt vikariat mens et annet stoppes til tross for lengre ansiennitet.

Nyskaping

Staten, et innovasjonslokomotiv

Det var den amerikanske staten som sto bak finansieringen av algoritmene som driver Googles søkemotor. Apple var også avhengig av statlig støtte i en tidlig fase, og alle teknologiene som gjør iPhone "smart" er i tillegg statssubsidiert. Ny forskning viser at den virkelig gjennombruddskraftige innovasjonen er avhengig av at staten er med på laget.

Fra hjemløs til quizkonge

Tom B. Torstensen sov utendørs i fire år. Gründerlivet ble redningen.

Agenda

Forsikringsbransjen vinner mest på økte egenandeler

Høyere egenandeler vil verken gi mye mer penger i statskassa eller redusere helsekøene i særlig grad. For å få slike effekter, må egenandelene økes så mye at det vil kunne nærme seg politisk selvmord. Den mest sannsynlige effekten av høyere egenandeler vil være en kraftig økning i antallet private helseforsikringer.

Europas kultursjokk

25 prosent kutt i de statlige kulturbudsjettene og massiv reduksjon i kulturtilbudene, er virkeligheten for en rekke EU-land. Lokale myndigheter og direkte støtte fra publikum blir viktigere for kulturen når statlige midler kuttes brutalt i Europas kriseland.

Synspunkt

Ukeforum:

Vi trenger et løft som kunnskapsnasjon

I disse dager starter et rekordstort antall studenter opp med sine første studieår. Vissheten om at hele 40 prosent ikke fullfører graden sin gir grunn til bekymring, skriver Tom Bolstad, administrerende direktør i Econa.

Annonse
Annonse