Annonse
Sentralstyret i Frp skal vurdere Per Sandbergs uttalelser og bok opp mot partiets vedtekter og retningslinjer. Foto: FrpMedia

Fredes eller ekskluderes?

Fremskrittspartiets sentralstyre skal ta stilling til om partiets første nestleder Per Sandberg skal fredes, eller om styret skal ta det første skrittet mot å ekskludere ham.

Sentralstyret skal møtes fredag for å diskutere saken, skriver Dagens Næringsliv.

Avisen har fått tilgang på et brev fra Tromsø Frp-leder Kristian P. Wilsgård til partiets sentralstyre. Brevet ble nylig sendt sentralstyret på vegne av ni andre lokallag i fylket, og Sandbergs bok «Mot min vilje» er ikke overraskende bakteppet:

«I forkant av bokutgivelsen, og under pressekonferansen ved lansering av boken, kom Sandberg med en rekke sterkt negative uttalelser i mediene om flere navngitte folke- og tillitsvalgte i Frp. Vi registrerer også at selve boken inneholder en rekke negative karakteristikker av flere folke- og tillitsvalgte», skriver Wilsgård.

Lokallagsstyret ber enstemmig sentralstyret vurdere om Sandbergs uttalelser, samt bokens innhold, er i tråd med partiets vedtekter og etiske og organisatoriske retningslinjer.

 

 

Annonse
Annonse