Annonse
morten___rsal_j.jpg
Fremskrittspartiet ikke vil sitte i regjering hvis de ikke får gjennomslag for redusert innvandring, sier Frps innvandringspolitiske talsmann Morten Ørsal Johansen.

Frp nekter å gå i regjering uten redusert innvandring

Frps innvandringspolitiske talsmann, Morten Ørsal Johansen, garanterer at innvandringen vil gå ned med Frp i regjering, og sier at partiet ikke vil sitte i regjering hvis de ikke får gjennomslag for dette, skriver Dagbladet. Dermed går han langt i å avlyse en firepartiregjering med Frp, Høyre, KrF og Venstre.

– Ja, at innvandringen går ned, vil vi garantere. Hvis vi ikke får til det, blir det vanskelig å sitte i regjering. Det er så viktig for Frp og våre velgere at der må vi innfri. Men dette vil vi se når forhandlingene er ferdige. Hvis vi ikke er fornøyd, går vi ikke i regjering, sier Johansen til Dagbladet.

Det er uheldig og uklokt at han går ut og stiller slike ultimatum nå, sier innvandringspolitisk talsmann i KrF, Geir Bekkevold til avisen:

– Når det gjelder innvandring, og særlig flyktninger, er det basert på humanitære kriser og internasjonale konflikter. Med FrP i regjering er det ingen grunn til å tro at innvandringen vil gå ned. De må slutte å snakke om asyl og innvandring som om det skulle være noe kriminelt. Det å søke asyl er en menneskerett, det må FrP forholde seg til, sier han.

Venstre-leder Trine Skei Grande mener FrP har liten forståelse for politikk, hvis partiet tror at de kan garantere at færre trenger beskyttelse, og at norsk næringsliv trenger mindre arbeidskraft.

Annonse
Annonse