per_sandberg_en.jpg
Som en del av en større plan for å reformere norsk innvandrings - og integreringspolitikk ønsker Fremskrittspartiet blant annet å fjerne all trosstøtte.

Frp vil fjerne all trosstøtte

Publisert: 23. august 2013 kl 00.00
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Som en del av en større plan for å reformere norsk innvandrings - og integreringspolitikk ønsker Fremskrittspartiet blant annet å fjerne all trosstøtte. Kirkepolitisk talsmann i Frp, Bente Thorsen, sier hun er helt ukjent med tiltaket, som nestleder Per Sandberg forsvarer overfor Vårt Land. 

– Politikk og religion bør skilles mer og mer. Noen mener at vi kan drive med litt diskriminering slik at vi gir støtte til noen trossamfunn, men ikke til alle. Det er uaktuell politikk for et liberalistisk parti, sier han til avisen. 

Sandberg sier seg enig i at dette representerer et dramatisk brudd med det som har vært Frps trospolitikk gjennom de siste årene. 

– Ja, slike forslag har tapt i hver runde i partiet hittil. Gjeldende politikk på området er nedfelt i Fremskrittspartiets program som landsmøtet vedtok i vår. Det som står i denne rapporten vil kanskje komme inn som nye formuleringer ved neste programbehandling, sier han. 

Kristne reagerer

Spesialrådgiver i Norges kristne råd, Dag Nygård, sier til Vårt Land at han ikke ser noen umiddelbar sammenheng mellom trosstøtte og integreringspolitikk. 

– Å fremme slike forslag med innvandringspolitikk som bakteppe er meningsløst og krenkende, sier han. 

Saken fortsetter under annonsen

Han anklager også det nye bærekraftutvalget for å ha "en så lite reflektert tilnærming at det nesten er umulig å diskutere deres forslag". 

– Innvandringspolitikk og religionspolitikk har ingenting med hverandre å gjøre, selv om religionspolitikk og integreringspolitkk har berøringspunkter, understreker han.