Annonse
1320_brettet_va.jpg

Gaseller fikset krisen best

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

 

 

 

 

 

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Ledelse

Gasellene som vokste seg gjennom finanskrisen

Det er de unge vekstbedriftene som har taklet finanskrisen best, viser ny vekstforskning fra NHH. To av suksessfaktorene er intern organisering og ledergrupper med bred erfaring.

Vestnorsk gründersuksess

Bergen Rustfri Industri (Brias) har opplevd en eventyrlig suksess siden oppstart i 2010. Allerede i oppstartsåret omsatte selskapet for seks millioner kroner, og i fjor var omsetningen økt til 22 millioner kroner. Bak selskapet står daglig leder Asbjørn Olsen, driftssjef Frode Arefjord og prosjektleder Helge H. Dal.

Lederspeilet:

Sjømannsprest uten sjømenn

Sjømannsprest Torbjørn Holt er ikke som andre nordmenn i London, for etter 16 år i landet har han ikke sett en eneste fotballkamp. Ikke har han truffet så veldig mange sjømenn heller.

Lederverktøy:

Vårrengjøring av webben

Har du kontroll på om nettsidene deres er oppdaterte, og om de er brukervennlige nok? Dersom svaret er nei, er det på tide med en vårrengjøring, mener netteksperter fra Netlife Research.

Spør juristene om forretningsjuss:

Skal hindre skattetilpasning

Finansdepartementet sendte denne måneden ut et høringsnotat vedrørende forslag om regler for begrensning av rentefradrag mellom "nærstående" parter. Endringene forventes gjennomført fra inntektsåret 2014. Advokat Joakim Marstrander i Deloitte Advokatfirma informerer.

Spør juristene om arbeidsrett:

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer på innsendte spørsmål:

  • Dagpenger: Rett til dagpenger ved stillingsreduksjon.
  • Oppsigelse i prøvetiden: Kan man fratre sin stilling etter at prøvetiden er utløpt uten å forholde seg til oppsigelsestiden?
  • Ubrukt ferie: Feriepenger ved avslutning av arbeidsforhold.

Agenda

Vil bygge storhavn i Longyearbyen

Om tretti år er Svalbard midt i skipsleia. Derfor skal havna i Longyearbyen nå oppgraderes for 400 millioner. Dette harmonerer med at Svalbard kan få en sentral rolle i oljeletingen i det nordlige Barentshavet, og at de åtte arktiske nasjonene har undertegnet en samarbeidserklæring om oljevern i nord. 


Sunn hurtigmat: Her kan Støre finne sin drømmeburger

Ikke transfett, hvitt sukker, smør, hvetemel eller kunstige tilsetninger, men økologiske grønnsaker og kjøtt fra frittgående kyllinger og gressende okser. Den tidligere toppsjefen i verdens største hurtigmatkjede McDonald’s, Mike Roberts, planlegger å revolusjonere hurtigmatindustrien i USA – søppelmatens hjemland – med sitt nye, sunne kjedekonsept LYFE.

Toppstyrt kamp mot ungdomsledighet

Sverige og Finland har flest unge arbeidsledige. Norge sliter med å ha flest unge uføre, mens Danmark og Island både har høy ledighet og høy skole-drop out. Statistikkene har litt ulike utslag, men en klar felles tendens gjør at Nordens statsministere nå går til felles kamp mot et voksende problem: Ungdom som faller utenfor.

Synspunkt

Ukeforum:

Tilsyn eller tillit?

Tillit til folk – og kontroll på resultater – gir langt bedre klima for å skape gode tjenester for innbyggerne enn kontroll av systemer som detaljstyrer folk, skriver administrerende direktør i KS, Sigrun Vågeng.

Annonse
Annonse