Annonse
1316_brettet_va.jpg

Har ny bedrift – mangler penger

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

 

 

 

 

 

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Ledelse

Valgkampmaskin i egen person

Ap har ikke et nytt og spennende program å vifte med. Skal de vinne valget, må Jens Stoltenberg levere en valgkamp utenom det vanlige.

Jens Stoltenbergs lederutfordring er å få partiet til å tro på seier og deretter levere en valgkamp som rydder all tvilen av veien om hvem som er best egnet til å styre dette landet.

– Ikke la rapporteringen ta overhånd

– Økt byråkratisering og rapportering er den største trusselen mot den skandinaviske modellen med aktive, ansvarlige ansatte, mener professor Stefan Tängblad.

Lederspeilet:

Tre former for ondskap

Det finnes ifølge Dag Hareide tre former for ondskap: den egoistiske og materialistiske, den ubevisste og «bagatellmessige», og den idealistiske. Han selv har en aldri så liten rem av huden av alle tre, påstår han.

Spør om arbeidsrett:

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer på innsendte spørsmål:

  • Krav på senioruke: Som arbeidstaker over 60 år har du rett til én uke ekstra ferie.
  • Valgets kvaler: Nytt og bedre arbeidstilbud.
  • Redusert arbeidstid: Retten til redusert arbeidstid er ikke ubetinget.

Lederverktøy:

Bedre ledelse med forberedelser og trening

For å lykkes som leder må du være villig til å trene mye, sette deg høye mål og utfordre din egen komfortsone.

Spørsmål og svar fra Altinn

Altinns informasjonsportal Starte og drive bedrift svarer på spørsmål om:

  • Nyansettelser og egenmelding
  • Aksjer og aksjeselskap
  • Enkeltpersonforetak
  • Styremøteprotokoll

Agenda

I begynnelsen var ordet

Flere, smartere og nærmere. Med evig strid om sykehusorganisering og kommunal mangel på sykehjemsplasser som bakteppe arbeider regjeringen med å nytenke hele sin helse- og omsorgspolitikk. God helse og omsorg handler om mer enn medisin. Familie, lokalmiljø og teknologi skal kompensere for galopperende kostnader, mangel på arbeidskraft og overarbeidede kommuner.

– Transportplaner er en stor velsignelse

Erfaringen viser at de vedtatte transportplanene i all hovedsak blir fulgt opp, uansett hvilken regjering som sitter med makten. Det gjelder både rekkefølgen av prosjektene og midlene som trengs, sier vegnestor og tidligere vegdirektør i en årrekke til Agenda.

Oppstartslandet stiger frem

Norden er et globalt kraftsenter på IKT, men Norge er fortsatt lillebror. Virkemiddelapparatet må styrkes, men viktigst er kulturendring og møteplasser for penger og ideer. Nå rydder det private gründerkollektivet MESH for å ta imot finansgutta.

Turister vil ha "noe med kunst og kultur"

Med godt over 1 millioner besøkende i året er Salvador Dali-museet i Figueres to timer nord for Barcelona blitt en surrealistisk pengemaskin for en nasjon i dyp økonomisk krise. Kultur er nå en hoveddriver for turisme i Europa. En fersk rapport hevder at et nytt Nasjonalmuseum på Vestbanen i Oslo kan gi en verdiskapning på 520 millioner kroner.

Synspunkt

Ukeforum:

Har vi noe valg?

Foran valget 9. september er regjeringsmakten innen rekkevidde for samtlige partier representert på Stortinget. Hele det politiske landskapet preges av moderate ambisjoner om endring, skriver Tom Bolstad, administrerende direktør i Econa.

Annonse
Annonse