Annonse
1307_brettet_va.jpg

Høyre-menn bryr seg filla om klima

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

 

 

 

 

 

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Ledelse

Skippertak gir dårligst kvalitet

Trangen til å utsette ting er ikke bare et problem mange av oss har i privatlivet, det er vel så relevant i arbeidslivet. For en leder kan det lønne seg å rette oppmerksomheten mot de ansattes trang til å utsette oppgaver.

Lederspeilet:

– Medarbeiderne må kunne bevege seg fritt

Jarle Moen har fått det han betrakter som Nordic Choice Hotels "Oscar" to ganger. Han mener trylleformularet er så enkelt som å "se" de ansatte, så de kan bruke sine talenter fullt ut.

Spør om arbeidsrett:

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer på innsendte spørsmål:

  • Varslingstid: Løper varslingstiden ved en permittering under ferietiden?
  • Sykepenger: Har en avskjediget ansatt krav på sykepenger i arbeidsgiverperioden?
  • Vikarlønninger: Likebehandlingsprinsippet

Hever profilen med sosiale medier

Norges største bedrifter bruker sosiale medier i stor grad i sitt rekrutteringsarbeid. Nylig ble det offentliggjort at Statoil hadde valgt LinkedIn som sin samarbeidspartner. Mangel på ingeniører er en av årsakene til samarbeidet.

Lederverktøy:

Du finner ikke opp kruttet selv

Pene annonser holder ikke lenger. Skal du ta markedsandeler fra konkurrentene må du gi dem en grunn til å velge akkurat deg.

Spør om forretningsjuss:

Tapping av nøkkelpersonell

Vi opplever stadig oftere at klienter ber om råd i forhold til hvordan man effektivt skal sette en stopper for massiv og tilsynelatende målrettet tapping av nøkkel personell. Hvor går grensen for lojal rekruttering?

Advokatene i Føyen Advokatfirma DA svarer.

Agenda

Høyremenn og ledere er klima­fornektere

Er du høyt utdannet mann som stemmer Høyre? Da benekter du trolig at klima­endringene er menneskeskapte og føler lite personlig ansvar for å gjøre noe med dem.

Regjeringens perspektiver slår sprekker

Arbeidslinja til Stoltenberg og Johnsen vil slå sprekker. Løsningen på fremtidens utfordringer fra regjeringen er at "vi må jobbe mer" Det kan bli svært vanskelig å få til. Jo rikere vi blir – jo mindre jobber vi og jo mer forventer vi.

Populær, men kostbar energirevolusjon i Tyskland

Tysklands store omstilling til et lavutslippssamfunn utløser kreativitet og innovasjon i imponerende omfang. Økende kostnader fører samtidig til et stigende politisk støynivå om "die Energiewende" - midt i valgkampen.

Synspunkt

Ukeforum:

Arbeidstidsordninger og jakten på feil

Regjeringens Perspektivmelding slår fast at det er vår felles arbeidsinnsats som er grunnlaget for velferden. I et land som trenger arbeidskraft er det da gode nyheter at de som jobber deltid faktisk også ønsker å jobbe mer – dersom arbeidstiden tilpasses bedre, skriver Lars Haukaas i Spekter.

Lederfokus:

Leverandørkjeder - til besvær eller begjær?

Findus skylder på sin leverandør, som igjen skylder på sin underleverandør – hestekjøtt i lasagnen eller ei – å ikke ha god kontroll på leverandørkjeden kan koste selskaper dyrt, skriver Karoline Burdahl Teien, analytiker i SIGLA, og Kristine Bryan-Kjær, Nærings-phd-kandidat i SIGLA og ved NHH.

Annonse
Annonse