Annonse
238953_.jpg
Ordningen med byråkratisnarveier for høytlønnede arbeidsinnvandrere avvikles på grunn av misbruk, melder Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Huitfeldt fjerner snarvei for arbeidsinnvandrere

Ordningen ble innført i 2010 og skulle gjøre det lettere å rekruttere høyt kvalifisert arbeidskraft fra utlandet. Men nå har arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) bestemt seg for at den skal avvikles, skriver Aftenposten.

– Den har ikke fungert etter hensikten, og vi ser at ordningen har vært misbrukt. Det er uakseptabelt, og derfor opphever vi den, sier Huitfeldt.

Ordningen har latt utlendinger med tilbud om jobb med en lønn på over 500.000 kroner få spesialisttillatelse og hoppe forbi køen av arbeidsinnvandrere. Ordningen har imidlertid blitt misbrukt til å hente alt fra dårlig betalte vaskehjelper, til butikkmedarbeidere og ufaglærte arbeidere til landet. Den høye lønna som er blitt oppgitt, har ikke vært reell.

Ifølge Huitfeldt er ordningen dessuten ikke nødvendig lenger, ettersom Utlendingsdirektoratet har fått ned saksbehandlingstiden for vanlige arbeidstillatelser til et nivå bedrifter er fornøyd med. Ordningen er dessuten lite brukt, skriver avisa. (©NTB)

Annonse
Annonse