istock_00000251.jpg
Må du lede noen du ikke liker? Ett tips er å gå i deg selv for å finne ut hva det er som gjør at du misliker vedkommende.

Hvordan lede noen du ikke liker?

Publisert: 2. september 2013 kl 09.12
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.22

Hvordan håndtere det å lede en person du ikke liker? En som gjør det han skal, men som likevel er en du overhodet ikke har kjemi med? Klarer du å behandle han du misliker rettferdig? Være en god sjef for også han?

Amy Gallo skriver om temaet i et blogginnlegg hos Harvard Business Review, og gir der flere tips om hvordan du kan få mest mulig ut av en person du ikke liker. Her er tre av dem:

  • Ikke tenk at situasjonen er helt håpløs
    Husk at de menneskene du liker best, kanskje ikke er de som kommer til deg med de dårlige nyhetene. En du misliker kan kanskje provosere deg og utfordre deg, men hank an kanskje også gi deg ny innsikt. Det kan være bra for en gruppe at den består av ulike mennesker som ikke redde for å si det de mener.
  • Fokuser på deg selv
    Glem et øyeblikk hvor irriterende du synes denne personen er. Tenk på i stedet på deg selv og hvorfor du reagerer som du gjør. Kan det være at denne personen minner deg om en annen person du ikke liker? Er du redd for å bli som denne personen? Har han en oppførsel som du selv aktivt har forsøkt å unngå? Hvis du vet hvilke situasjoner og handlinger som gjør deg mest irritert, kan det hele bli lettere å takle.
  • Se det positive
    Vi har lett for å se det beste i folk vi liker og det verste i folk vi ikke liker. Snu på flisa. Se etter feil hos stjernene. Legg merke til positive trekk hos folk du ikke liker. Ingen er 100 prosent håpløs.
Saken fortsetter under annonsen