sz562601_as_sma.jpg
Helt greit å bruke ordet «snikislamisering», mener Christian Tybring-Gjedde.

Islamiseringskrangel, SV-raseri og lederflukt fra Spu

Publisert: 19. september 2013 kl 10.38
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Nekter å slutte å snakke om islamisering

Oslo Frp-leder Christian Tybring-Gjedde mener det er helt greit at partileder Siv Jensen fortsetter å bruke ordet "snikislamisering". Om ikke det er greit må det være mulig å snakke om en åpenlys "islamisering", mener han.

Ville ikke hjelpe de borgerlige

Høyre ba finansminister Sigbjørn Johnsen om tilgang til noen av de interne makroøkonomiske tallene som bestemmer hvor mye penger de borgerlige har å rutte med neste år. Det sa finansministeren klart nei til. 

SV og LO raser mot NHO-forslag

Ved et uhell havnet en "huskeliste" NHO skulle sende til Venstre hos SV. Nå raser både SV-leder Audun Lysbakken og LO mot det de opplever som angrep på arbeidsmiljøloven.

Telemark Spu-leder forlater partiet

Saken fortsetter under annonsen

Leder for Telemark Spu, Hilde Moi Felle, vil ikke ta gjenvalg til ungdomspartiledervervet i Telemark, og vil også forlate partiet. Hun er sterkt kritisk til lederstilen i partiet. 

Langt fram for Hareide

KrF-leder Knut Arild Hareide innrømmer at det er langt igjen før de borgerlige er enige om alle saker. Det er lenger igjen til målet enn veien som er gått, mener han. 

Frp vil påføre Høyre tap

Frp vil etter all sannsynlighet ikke nøye seg med å lede Høyre lenger ut mot fløyen. De vil i stedet ha konkret gjennomslag i saker der partiene er uenige.

Høyre forsvarer Frp internasjonalt

Høyre har sendt et brev til sine internasjonale søsterpartier der de forsøker å oppklare misforståelser om Frp. Blant annet kalles partiet "pragmatisk" og "løsningsorientert". 

Saken fortsetter under annonsen

Miljøvernminister får innsidesmekk

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell får en smekk på fingrene fra Finanstilsynet etter å ha gitt ut innsideinformasjon til journalister. Det er grunn til å tro at denne informasjonen utløste et kraftig børsfall for selskapet Nordic Mining.

Riksrevisor beklager NRK-utspill

I forrige uke kom det fram at Riksrevisjonen ønsket å granske NRKs presseetikk og interne redaksjonelle rutiner. Nå beklager riksrevisor Jørgen Kosmo at brevet i det hele tatt ble sendt.   

Eksperter uenige om Giske-ettermæle

Næringslivet er uenige både om Trond Giskes ettermæle og hvor viktig jobben han har gjort faktisk er for næringslivet. Konklusjonen er likevel at han har gjort en helt grei jobb.