Annonse
1329_brettet_va.jpg

Kan de snakke seg til seier?

I denne ukens utgave av Ukeavisen Ledelse kan du blant annet lese vår toppsjef-analyse av Yngve Hallén i Norges Fotballforbund.

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

 

 

 

 

 

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Ledelse

Gode ledere best på kom­munika­sjon

Evnen til å kunne kommunisere godt internt og eksternt er blitt en avgjørende egenskap for toppledere. De gode lederne har det til felles at de er blant de beste på kommunikasjon.

Partiledernes kommunikasjonsevner settes på en ekstrem prøve i måneden som ligger foran. Ap setter nå all sin lit til Stoltenbergs evner til å berøre og bevege et par hundre tusen velgere som ennå ikke har bestemt seg. Ved sin side har han Jonas Gahr Støre som ifølge toppsjefsundersøkelsen i Ukeavisen Ledelse er en av landets beste når det gjelder å kommunisere strategier tydelig. Men best i klassen er tidligere sentral Ap-mann og Jens Stoltenbergs gode venn, DNB-sjef Rune Bjerke.

Lederspeilet:

Fruen fra havet

Ellen Groeneveld, som leder befraktningsaktiviteten til Elkem i Rotterdam, er datter av en kaptein. Hun husker godt hvordan det var å seile rundt på de sju hav – den gang mannskapet var norsk. Siden hun som jente ikke ble anbefalt å bli sjømann, skaffet hun seg en annen jobb nær sjøen, i havnebyen Rotterdam.

Lederverktøy:

Finn inspirasjon i ferien

Selv om du fortsatt har ferie, kan du bruke tiden på å få mer kunnskap. Flere sosiale nettsteder og app-er gir deg påfyllet du trenger.

Spør juristene om forretningsjuss:

8 enkle regler for å oppnå en juridisk god avtale

Hvor vanskelig er det egentlig å inngå en god avtale? Vi tenker ikke da på om avtalen er økonomisk gunstig for den ene eller andre, men på at avtalens parter ikke på et tidspunkt etter avtaleinngåelsen blir nødt til å diskutere hva partene egentlig ble enige om og hvorledes situasjoner som oppstår skal løses.

Advokatene i Føyen Advokatfirma DA forklarer.

Spør juristene om arbeidsrett:

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer på innsendte spørsmål:

  • Ugyldig arbeidsavtale: Hva hvis man i ettertid finner mangler i arbeidsavtalen?
  • Ekstrajobb i ferien: Kan man bruke ferien til å jobbe for en annen arbeidsgiver?
  • Permisjon: Har man rett til permisjon når man har barn under 3 år?

Agenda

– Alle lyver og ingen er til å stole på

Sikkerhetsekspert Bruce Schneier snakker om NSA-skandalen, den økende statlige avlyttingen, og spørsmålet om hvor lite privatliv folk faktisk sitter igjen med i den digitale hverdagen. Ifølge Schneier vil amerikanske myndigheter om kort tid kunne lagre absolutt alt.

Med tanke på å påvirke

De hevder alle å være betydelige og viktige aktører i samfunnsdebatten, og de ønsker å påvirke deg og meg gjennom kunnskapsformidling og analyse. Men kun to av landets snaut ti klart definerte tankesmier kan sies å ha innflytelse, mener professor.

Synspunkt

Ukeforum:

Vi er for et arbeidsliv som virker!

Hvert fjerde år forhandles avtalen om et mer inkluderende arbeidsliv. IA-avtalen har som mål å redusere sykefraværet, inkludere flere i arbeidslivet og øke yrkesdeltakelsen, skriver Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Hovedorganisasjonen Virke.

Annonse
Annonse