Annonse
1311_brettet_va.jpg

Kan den nye paven fornye?

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

 

 

 

 

 

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Ledelse

Må gjenreise tilliten

Den katolske kirken er i krise. Stygge overgrepssaker, troende som forlater kirken og en stivnet teologi har økt avstanden mellom kirke og folk. Internt i den katolske kirken øker spenningene. Kan den nye paven, pave Frans, klare å snu nederlagsstemningen?

Lederspeilet:

– Sårbarhet er en ressurs

Da Ingrid Røynesdal var liten, var det å lytte til sin musiker-far spille sammen med resten av orkesteret toppen av lykke – og etterpå ble hun med bak scenen. Nå skal hun bli toppsjef for Oslo Filharmonien.

Magisk rom

Store stjerner strømmer til for å opptre i et lite rom utenfor Sandvika. Akustikken og atmosfæren fører dem dit, ikke de store pengene.

– Resultater er drivkraften

For Hilde Berentsen er det tre ting som gjelder: Resultater. Resultater. Resultater. Men bak denne enkle sannheten skjuler det seg et glødende engasjement både for bedriften sin, det hun driver med, sine ansatte, og ikke minst for gjester sine.

Lederverktøy:

Den vanskelige sjefen

Mange unge eller nye ledere er usikre når de trer inn i lederrollen. En av årsakene til dette kan være at de må forholde seg til en overordnet som de har dårlig kjemi med. Dette kan være grobunn til en konflikt som fører til at ledertalenter ikke får utviklet seg, eller i verste fall går tapt for godt.

Spør om arbeidsrett:

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer på innsendte spørsmål:

  • Fortrinnsrett i konsernet: Har man fortrinnsrett når konsernet skal ansette i et annet selskap enn det man ble sagt opp fra?
  • Bedriftshelsetjeneste: Må samtlige arbeidstakere i bedriften være medlem av en bedriftshelsetjeneste?

Spør om forretningsjuss:

Nytt om anskaffelsesregelverket

Regelverket om offentlige anskaffelser er stadig i endring. EUs nye håndhevelsesdirektiv ble innført i 2012. Hvilke endringer er innført og hva innebærer de?

Advokatene i Føyen Advokatfirma DA svarer.

Agenda

Finsk jubel over russisk invasjon

Uten Russland stopper Finland. Selv om Putin trolig styrer Russland inn i stagnasjonen, er finsk-russisk business en velsignelse for Finland. Ikke siden Finland var en del av det russiske tsarveldet for snart hundre år siden, har russerne vært så synlige i det finske dagliglivet som nå.

På skattejakt med Giske

Næringsministeren sier klart «nei» til forbud mot sjødeponi. Videre skal behandlingen av søknader om gruvedrift bli raskere, mer effektiv og mer forutsigbar. Mineralindustrien er glade for strategien, men frykter at SV og Miljøverndepartementet vil ødelegge moroa.

Norge dropper angrepsdronene

USA trekker troppene ut av Afghanistan, men øker bruken av angrepsdroner. Forsvarsdepartementet i Norge mener 
det ikke blir aktuelt å bruke større angrepsdroner før teknologien er godt nok utviklet. Det vil ta en stund.

Global 
transaksjons
skatt rykker 
nærmere

Politikerne i EU har innsett at bankene må underlegges et internasjonalt regelverk dersom man skal forhindre en ny finanskrise, og i tråd med dette synes det klart at den omdiskuterte transaksjonsskatten vil bli mer omfattende og raskere innført enn tidligere antatt.

Synspunkt

Ukeforum:

Vet politikerne at vi vet at det er valg i år?

Det er valg i år og politikerne vet det. Den ene samferdselsmessige gladnyheten slippes nå, etter den andre, skriver Stein Lier-Hansen i Norsk Industri.

Annonse
Annonse