Annonse
hmspx.jpg

Kjøper seg opp i omstridt kleskjede

Forbrukerminister Inga Marte Thorkildsen bruker 120.000 kroner på å gå H&M nærmere i sømmene. Det kan det virke som om finansminister Sigbjørn Johnsen ikke bryr seg nevneverdig om, siden staten har milliardverdier i den svenske tekstilgiganten. Oljefondet håver inn millioner i utbytte, skriver Vårt Land.

Oljefondet eier per i dag aksjer for 2,2 milliarder kroner i bedriften.

- Dette gjør oljefondet til en forholdsvis stor eier, sier Carin Leffler i Framtiden i våre hender til avisen. Hvert år kårer organisasjonen "Årets etikkversting", en tvilsom pris som H&M nylig ble tildelt.

- Etiske problemstillinger i tekstilindustrien, som levelønn og åpne leverandørlister, er et bransjeproblem, og kan ikke bare knyttes til et enkelt selskap. Samtidig er det slik at de største selskapene har et ansvar for å gå foran som et godt eksempel. For å få mer informasjon om bransjens etiske retningslinjer har Barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet gitt tilskudd til Grønn hverdag, som er i gang med å utrede deette, sier statssekretær Kjetil Andreas Ostling (SV) til Vårt Land.

Annonse
Annonse