Annonse
1323_brettet_va.jpg

Kommunene vil ikke klare å levere

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

 

 

 

 

 

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Ledelse

Se opp for ­forstyrrende innovasjon

Microsoft, giganten i PC-markedet, utfordres av konkurrenter som er sterke og nyskapende på nettbrett og mobil. Produkter som er mindre avanserte enn PCen, men mer fleksible. Innovasjonsforskerne kaller mekanismen forstyrrende innovasjon.

Lederspeilet:

Fremdeles politiker

Abelia-sjef Paul Chaffey har perspektivmeldingen fra finansdepartementet på nattbordet. Han kan fremdele svare på alle spørsmål, men svarene er ikke de samme som da han var i 20-årene.

Slik er den nye, europeiske lederstilen

I kjølvannet av finanskrisen etterspør Europa ydmyke, handlekraftige ledere, viser ny rapport fra hodejegerselskapet Korn/Ferry. – Den europeiske lederstilen er i ferd med å nærme seg den norske, sier Torbjørn Gjelstad, sjef for Korn/Ferry Norge.

Lederverktøy:

Små porsjoner gir stor læring

Ved å gi deg små doser med kunnskap av gangen, kan NanoLearning gi deg bedre resultater.

Spør juristene om forretningsjuss:

Fare for utgiftssjokk for offentlige anbudsgivere

Å prise et anbud til det offentlige kan være en prosess med mange fallgruver. Regjeringen fortsetter kampen mot «sosial dumping», men regelverket reiser flere spørsmål enn det besvarer.

Advokatene i Føyen Advokatfirma DA forklarer om offentlige anbud.

Spør juristene om arbeidsrett:

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer på innsendte spørsmål:

  • Avslutte arbeidsforhold: Når en permittert ansatt har fått annen jobb.
  • Prøvetid: Forlengelse av prøvetid
  • Seniorferieuka: 60 år og bytter jobb

Agenda

Forventningspresset skviser kommune-Norge

Norske ordførere og rådmenn frykter at innbyggernes forventninger til velferdstjenestene de kommende årene vil overgå det reelle omfanget av tjenester kommunene er i stand til å levere, viser Agendas ferske kommuneundersøkelse. 7 av 10 rådmenn mener Stortinget må prioritere strengere hvilke tjenester det offentlige skal levere.

Nytt samarbeid skal gi ny kultur-giv

Siden 2000 har antall sysselsatte innenfor kulturnæringene i Norge vokst med 50 prosent, mens verdiskapningen i samme periode har steget med 77 prosent. Den viktigste nyskapningen i Regjeringens nye handlingsplan for kulturnæringene, "Fra gründer til kulturbedrift", er at Innovasjon Norge og Norsk Kulturråd skal samarbeide.

Alle vil ha aktiv næringspolitikk

Blå næringspolitikk vil i stor grad videreføre næringsminister Trond Giskes arbeid, gjennom forenkling av byråkratiet, og profesjonalisering av det statlige eierskapet. For å lette norske selskapers etablering i Asia og Afrika vil Høyre gjenoppta arbeidet med kontroversielle, bilaterale investeringsavtaler.

Livet etter Nelson Mandela

Mens verdens fjernsynsselskaper leier seg bosted i Mandelas hjemby for begravelsen, forbereder det politiske Sør Afrika seg på tiden etter landets eneste samlende kraft. Særlig Mandelas gamle parti, ANC, risikerer å smuldre opp i indre stridigheter når Madiba ikke er der lenger.

Synspunkt

Ukeforum:

Halve kongeriket og vår frihet

Når vi i disse dager feirer hundreårsjubileet for kvinners stemmerett, faller det naturlig å spørre om full likestilling mellom kjønnene er oppnådd i vårt samfunn. Sett i et hundreårsperspektiv er meget blitt mer fritt og likestilt her i landet. Ennå gjenstår likevel noen mektige mannsbastioner, innen akademia, arbeidsliv og kapitalen spesielt, skriver administrerende direktør Tom Bolstad i Econa.

Annonse
Annonse