Ledelse

Kvinnelige sjefer ga økt jobbtrivsel

Kvinnelige ledere var flinkest til å involvere ansatte i avgjørelser, og var også flinkest til å få folk til å trives på jobb, viser en undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

De mannlige sjefene var mindre opptatt av det sosiale på jobb. De var mer opptatt av det faglige og jobben som skulle gjøres, og tok det i større grad enn kvinnelige sjefer for gitt at de ansatte hadde det bra på jobb.

De kvinnelige sjefene var på sin side flinkere til å følge opp trivsel i det daglige. Det kunne være små ting, som å spørre de ansatte om hvordan det går og om de har det bra.

Dette forteller Mona Halvorsen i en artikkel Norges Handelshøyskole (NHH) har skrevet hos forskning.no.

Mona Halvorsen har sammen med medstudent Susann Johansen skrevet masteroppgave der 18 ansatte i fire bedrifter er blitt spurt om hvordan de opplever sine kvinnelige og mannlige ledere.

Rune Lines, professor ved Institutt for strategi og ledelse ved NHH, viser i artikkelen til at de fra tidligere studier vet at det er kjønnsforskjeller i lederstil. Det interessante med denne studien er at forskjellene er så stabile mellom bedriftene, mener han. Ifølge professoren gir dette en indikasjon om at det er robuste funn det er snakk om.

Powered by Labrador CMS