Annonse
sylvi_listhaug_.jpg
Sylvi Listhaug bør ikke både være sentralstyremedlem i FrP og rådgiver hos First House, mener Per-Kristian Foss.

Listhaug kritiseres for dobbelrolle

Ifølge Dagens Næringsliv vil direktør i pr-byrået JKL, Julie Brodtkorb, trekke seg fra Høyres sentralstyre hvis det blir en borgerlig regjering. Hun mener byråets kunder kan få tilgang til ikke-offentlig informasjon, skriver Dagens Næringsliv.

Sylvi Listhaug på sin side ser ingen problemer med sin dobbeltrolle som medlem i Frps sentralråd og rådgiver for pr-byrået First House.

Problemer er at de norske kommunikasjonsbyråene holder kundelistene sine hemmelige samtidig som de jobber for å påvirke politiske beslutninger.

– Det er prinsippløst og amatørmessig å tro at alskens roller kan kombineres med sentralstyreverv, sier Venstres leder Trine Skei Grande til Dagens Næringsliv.

Ifølge Julie Brodtkorbs standpunkt er det uakseptabelt at en kommunikasjonsrådgiver skal sitte i et arbeidsutvalg med ledende statsråder. – De kan jo ikke vite hvem hun jobber for, sier hun til DN.

Både Sylvi Listhaug og Frp-leder Siv Jensen sier til DN at de ikke ser problemet med at Listhaug kombinerer de to stillingene.

Annonse
Annonse