Annonse
1321_brettet_va.jpg

Måtte gå etter 22. juli-meninger

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

 

 

 

 

 

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Ledelse

– Ble presset ut av jobben

Rett etter terrorangrepet den 22. juli skrev Anders Ulstein, internasjonal sjef i organisasjonen Actis, et innlegg på document.no der han kritiserte Jens Stoltenberg. Det likte arbeidsgiveren dårlig.

Lederspeilet:

Filosofen i lederstolen

Den nyoppnevnte lederen for Norsk senter for menneskerettigheter vil gjøre oss alle klokere. Selv blir hun litt klokere hver dag – ikke minst sammen med sin multifunksjonshemmede datter.

Norske ledere prioriterer ikke ledelse

54 prosent av lederne med personalansvar bruker mindre enn 25 prosent av tiden sin på ledelse, viser ny undersøkelse. 1 av 5 ledere bruker mindre enn 10 prosent av tiden på å lede.

Lederverktøy:

Klarer du å beholde talentene?

God dialog og en tett relasjon til medarbeiderne er viktig for deres motivasjon til å ville utvikle seg videre i bedriften.

Spør juristene om forretningsjuss:

Widerøes kabinansatte vant frem med krav om forhandlingsrett

Nyhetsbildet har den siste tiden vært preget av streiken blant kabinansatte i flyselskapet Widerøe.

Advokatene i Føyen Advokatfirma DA forklarer om forhandlingsrett.

Spør juristene om arbeidsrett:

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer på innsendte spørsmål:

  • «Gubbeuka»: Ekstra ferieuke ved fylte 60 år.
  • Permisjon i oppsigelsestid: Påvirker permisjonen oppsigelsestiden?
  • Ferietvang: Overføring av ferie når man ikke ønsker å ta ut ferie.

Agenda

Vil samle den digitale kraften

Kun to av fem offentlige virksomheter tror de klarer å digitalisere sine tjenester innen 2014, som er regjeringens mål. Offentlige ledere synes selv det går for sakte. Nå jobbes det med å finne rett modell for utbygging av de nødvendige, digitale felleskomponentene. Dataforeningen, KS og DIFI ønsker sterkere styring av utviklingen.

Nordisk samarbeid om helseinnovasjon

De nordiske landene ligger i verdenstoppen når det gjelder offentlig midler brukt på helse og omsorg. Nå vil de samarbeide om å bruke noen av disse midlene smartere. Gjennom innkjøp fra private leverandører vil man skape innovasjon og effektivitet i helsesektoren. At det i tillegg kan gi ny business er en kjærkommen bonus.

Tekno

Denne uken: Slik vil Google være rett foran øynene dine, Microsoft gjenoppretter fornuften i Windows og Apples underlige tillitskrise i aksjemarkedet. I tillegg ser vi på fremtiden for de elektroniske pengene og et stort amerikansk forskningsprosjekt som skal se rett inn i hjernen din.

Synspunkt

Ukeforum:

Samferdselspolitikk for fremtiden

Nasjonal transportplan (NTP) behandles nå i Stortinget. Som forventet har vi sett tilløp til overbudspolitikk, forsøk på å sette ulike prosjekter og landsdeler opp mot hverandre og behov for å ”hilse hjem”, skriver Anne-Kari Bratten i Spekter.

Annonse
Annonse