syac4816_as_sma.jpg
LO-rådgiver Wegard Harsvik har fortsatt tro på de rødgrønne.

Mener Ap ikke må gå i velferdsfella

Publisert: 20. september 2013 kl 10.31
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Det dårlige valgresultatet har ført til selvransakelse blant annet hos Arbeiderpartiet. Nå advarer rådgiver for LO-leder Gerd Kristiansen og tidligere Ap-politiker, Wegard Harsvik, mot at partiet blir til et parti som anses som det rette bare for de som mottar trygd. Det krever en politisk satsning på næringsutvikling og arbeidsliv, høyere utdanning og forskning, mener han. 

– Ap må lage ny politikk. Ap kan bruke disse årene i opposisjon på å være nysgjerrige, holde kontakt med miljøene som er opptatt av disse spørsmålene, og lage ny politikk. Det skjer så mye spennende i Norge, innen for eksempel energi og maritime næringer. Her må vi være best, og vi har store muligheter fordi ingen andre partier er bedre på dette feltet, sier Harsvik til Klassekampen. 

Harsvik mener høyresidens framgang skyldes innpakning, ikke idémessig initiativ. 

– Høyresida er svært dyktige på innpakning og kommunikasjon, men det de lanserer som nye løsninger er jo løsninger og virkemidler som har vært forsøkt før i andre land og til dels innebærer å vende tilbake til hvordan verden så ut for lenge siden, sier han til avisen. 

Har fortsatt tro på de rødgrønne

Til tross for at partileder Jens Stoltenberg har fastslått at jakten på regjeringsmakt skjer uavhengig av Sp og SV fastslår Harsvik at han fortsatt har tro på det rødgrønne prosjektet.

– Det er ikke bare en taktisk allianse. De som produserer mat har et interessefellesskap med dem som lager produkter basert på denne maten i industrien. De som jobber i offentlig sektor rundt om i landet er avhengig av at det finnes privat næringsliv i distriktene, og de som bor og jobber i distriktene er avhengig av at det finnes offentlig infrastruktur, sier Harsvik.

Saken fortsetter under annonsen

Samtidig åpner Harsvik for at det kan være en mulighet å invitere KrF inn i varmen, om de ikke ønsker å delta i et borgerlig regjeringsprosjekt.

– Jeg registrerer at det har gått veldig bra med samarbeidet mellom KrF og de rødgrønne i Trondheim. Men det er nesten noe KrF får finne ut av selv, sier han.