Annonse
– Virksomheter har for liten innsikt i hva som virker og hva som er bortkastet når de investerer i mennesker, sier Even Bolstad i HR Norge. Foto: HR Norge

Norske bedrifter i mørket om investeringer i ansatte

Det skriver Finansavisen.

– Virksomheter analyserer gjerne hvilke finansielle disposisjoner som gir best avkastning, men har ofte altfor liten innsikt i hva som virker og hva som er bortkastet når de investerer i mennesker, sier Bolstad, som er daglig leder i HR Norge, til avisen.

Dette er situasjonen, til tross for at dette er det desidert største kostnadselementet i de fleste virksomheter i dag, mener han.

– Utfordringen er at det ikke finnes noen oppskrift på hvordan man gjør det eller hva som bør vektlegges sterkt og hva som kan prioriteres lavere, sier han til Finansavisen.

En fersk rapport fra Boston Consulting Group, utviklet i samarbeid med European Association for People Management, viser imidlertid at av 2300 bedrifter i 34 land har en høy andel av bedriftene som gjør det godt en klar strategi for HR-kommunikasjon og bruk av sosiale medier.

– Det er selvfølgelig ikke så lett å vite om bedriften gjør det godt fordi den satser mye på kommunikasjon, eller om den satser mye på kommunikasjon fordi den gjør det godt, sier Bolstad til avisen.

Undersøkelsen viser også at de som gjør det godt har satset mye på talentledelse og på langsiktig vurdering av sine behov for ekspert- og lederkompetanse i fremtiden.

Annonse
Annonse