Annonse

Ny e-avis og digitalavis

Ukeavisen Ledelse som e-avis er identisk med papiravisen. AgendaPLUSS er en digital nyskapning som befinner seg et sted mellom en tradisjonell avis og en nettavis.

Den tekniske løsningen er levert av selskapet Aleron Tech Ltd som blant annet drives av Kjetil Palmquist. Han har mange års erfaring fra online virksomhet og med utvikling av tjenester for mobile plattformer. Selskapet har også samarbeidet med Mediebedriftenes Landsforening for å tilpasse grensesnittet til dagsaviser. 

– Det er veldig spennende å arbeide med de digitale produktene som utgis av Ukeavisen Ledelse. Selskapet har en utviklet digital strategi som innebærer at man både fokuserer på å lage brukervennlige digitale produkter for leserne og at man tenker kommersielt i utvikling av produktene, sier Kjetil Palmquist. 

Han peker på at utviklingen går i retning av at leserne ønsker å lese på de enhetene de til enhver tid bruker, enten det er på en PC på kontoret, på mobilen eller med en tablet. Dette legger den nye e-avisen og digitalavisen opp til. De kan leses både på PC, nettbrett og mobil. 

Løsningen er spesialtilpasset mobile enheter med berøringsskjermer for å gi best mulig leseopplevelse med både store og små mobile enheter. I tillegg til dette kan innholdet leses på andre plattformer som støtter HTML5. Dette betyr i praksis at det er mulig å benytte samme tjeneste for iPad/iPhone, Android-enheter, nett-TV og desktop/PC.

– Selv om man med mobile enheter stort sett er online med trådløst nett eller 3G, har det vært et viktig poeng for oss å tilby en løsning som også virker når man ikke har nettilgang. Derfor er tjenesten konstruert slik at data lagres lokalt på brett eller telefon slik at brukere uten nettilgang kan lese lagret informasjon, forklarer Palmquist.

Annonse
Annonse