Annonse
glad_sjef_i_tel.jpg
Ledere på høyt nivå er overraskende lite lojale mot egen bedrift, viser en undersøkelse.

Overraskende mange sjefer svarer ja når hodejegerne ringer

Det er Knowledge@Wharton som stiller seg spørsmålet, og bakgrunnen er en studie av hodejakt på sjefer. Studien er utført av professor Peter Cappelli fra universitetet Wharton i USA og Monika Hamori fra IE Business School i Madrid i Spania.

De to forskerne har analysert data fra ledende hodejegerselskaper, og finner at over halvparten – 52 prosent – av de lederne som kontaktes av hodejegere svarer ja til å være kandidater til stillinger utenfor eget selskap.

Det er ledere på høyt nivå det er snakk om, og Cappelli sier til Knowledge@Wharton at andelen var høyere enn han hadde forventet. Professoren hadde trodd at de fleste lederne ville følt en sterkere forpliktelse overfor egen organisasjon, og at de ikke var interessert i å flytte på seg.

Forskernes data stammer først og fremst fra ledere på høyt nivå i finanssektoren, og de fant at ledere med bredde i karrieren – herunder internasjonal erfaring – var mer tilbøyelige til å engasjere seg i jobbsøk enn andre. Én årsak kan være at ledere som har reist mye rundt, fra by til by eller fra land til land, ikke utvikler sterke bånd til organisasjonen.

Annonse
Annonse