Annonse
239243_.jpg
SAS-ledere har fått en halv årslønn for å bli værende gjennom kriseperioden.

Reagerer på lokkelønn til ledere

Det var Finansavisen som sist lørdag skrev om den gullkantede avtalen som noen ledere ble lokket med for å bli værende gjennom kriseperioden.

– Det har vakt sterke reaksjoner, og saken vil trolig eksplodere i Sverige når den blir kjent. Vi hadde et møte med vår ledelse tirsdag, hvor de bekreftet at «en håndfull nøkkelpersoner har mottatt nye kontrakter med økt lønn», sier klubbleder Stig Lundsbakken i verkstedklubben i SAS Norge til VG.

Les også Magne Lerøs leder om saken: Reagerer på lokkelønn til ledere

Lundsbakken, som organiserer 1.150 ansatte, sier de ikke kan akseptere at lederne får et kraftig lønnshopp mens deres medlemmer risikerer lønnskutt og oppsigelse. Lundsbakken mener de som har vedtatt og gitt tilleggene må gå av.

– Nødvendig nøkkelkompetanse

Verkstedsklubben er organisert i Fellesforbundet. Også her krever man oppvask.

– Da staten stilte opp, var det aldri meningen at pengene skulle brukes til å øke lønnen til ledere. Eierne må be styret gripe inn, sier Fellesforbundets leder Arve Bakke.

SAS-ledelsen bekrefter de omstridte avtalene med det de omtaler som nøkkelpersoner, og sier på sin side at avtalene er helt nødvendige.

– SAS kunne blitt særdeles skadelidende om vi fikk et bortfall av disse medarbeiderne før prosessen var over, så ordningen hadde til hensikt å beholde nøkkelkompetansen som var helt nødvendig igjennom hele perioden, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS. (©NTB)

Annonse
Annonse