Annonse
branson_as_smar.jpg
Sir Richard Branson driver Virgin Group, et konglomerat med over 400 selskaper – deriblant flere flyselskap.

Slik fikk Branson ideen om å starte flyselskap

I en artikkel på Forbes.com snakker gründer-rådgiver John Greathouse med gründeren og bloggeren James Clear, som var på en liten konferanse der sir Richard Branson var en av talerne.

Branson eier Virgin Group, et konglomerat med over 400 selskaper globalt – deriblant altså flere flyselskap.

Han fortalte blant annet om hvordan han fikk ideen til å starte flyselskap.

Branson, da i slutten av tjueårene, skulle ta fly til Jomfruøyene hvor ei pen jente venta på ham – så han var ganske oppsatt på å komme seg dit.

Men flyet – det siste som gikk til øyene den dagen – ble innstilt, noe som selvsagt gjorde ham en smule irritert. Han fant ut at han måtte gjøre noe, så han begynte å ringe rundt etter et fly han kunne leie.

Han hadde egentlig ikke penger til å betale for å leie et fly, men gjorde det likevel.

Han fant ei lita tavle hvor han skrev:

Virgin Islands
$ 29

Så gikk han bort til resten av medpassasjerene sine, som var i samme situasjon som ham, og solgte resten av setene i flyet. Slik fikk han råd til å betale for leien, og kom seg fram samme kveld.

Ifølge James Clear viser denne historien noe viktig om Bransons suksess: Han er ikke nødvendigvis mye glupere enn andre, men har en evne til å sette i gang med ting selv om han ikke føler han er klar.

Han hadde hverken peiling på eller penger til å drive flyselskap, men han tok initiativet til å gjøre noe for å løse problemet han var i.

Har du en gründer i magen, er altså rådet: Ikke vent til du føler at du er klar – bare gjør det nå!

Annonse
Annonse