Annonse
mobbing_herskin.jpg
Reaksjonene på negative hendelser med sjefen er seks ganger kraftigere enn reaksjoner på positive hendelser.

Tallfester negative følelser

At folk kan være følsomme for kritikk, vet vi. Noen forskere har imidlertid forsøkt å tallfeste den typen reaksjoner, og de konkluderte med at medarbeidere reagerte seks ganger så sterkt på negative som på positive hendelser med sjefen.

Denne studien ble gjort av professor Andrew Miner (University of Minnesota) i 2005, forteller Robert C. Pozen i et blogginnlegg hos Harvard Business Review. Og med bakgrunn i denne typen funn mener Pozen, som selv underviser ved Harvard, at det er grunn til å tro at negative tilbakemeldinger kan ha stor effekt på medarbeidernes trivsel. Hvilket i neste omgang påvirker produktiviteten.

Det ledere kan lære av dette, er at de bør tenke seg om før de kritiserer, mener bloggeren. Av og til må man imidlertid gi beskjed, og da er det lurt å gi kritikken i enerom, minner Pozen om. Dette fordi det kan oppleves som ydmykende å bli kritisert mens andre hører på.

Et annet råd er å holde kritikken og kommunikasjonen i en samarbeidende tone. Ikke la det være tvil om at medarbeideren fremdeles har din støtte og respekt.

At negative opplevelser vektes tyngre enn de positive kjenner man også til fra annen forskning. Det ergrer oss eksempelvis langt mer å tape hundre kroner enn det gleder oss å vinne samme sum.

Annonse
Annonse