Annonse
nettverksbyggin.jpg
På nettverkarrangementer er det bedre å konsentrere seg om noen få personer i stedet for å satse på å hilse på så mange som mulig.

Tips om nettverksbygging

Det mener Eric V. Holtzclaw, leder og gründer av markedsførings- og strategiselskapet Laddering Works. Mange håndtrykk, eller en horde kontakter på LinkedIn, hjelper lite hvis du ikke klarer å etablere en meningsfull relasjon til disse menneskene, skriver han i et innlegg hos Inc.com.

Selv pleier skribenten å forsøke å etablere en god relasjon til noen få mennesker på nettverksarrangementer. Det gir ham mer tilbake enn om han forsøker å komme i kontakt med flest mulig.

Holtzclaw skriver at han pleier å tenke nøye igjennom hva han kan gjøre for de menneskene han møter. Kan han sette dem i kontakt med noen nyttige forbindelser? Kan han gi dem nyttig informasjon? Denne tilnærmingen kan være begynnelsen på en relasjon hvor hjelpen går begge veier.

Han advarer for øvrig mot å dele folk man treffer inn i to grupper: Folk som er lovende kontakter og folk som ikke er det.

En av årsakene til at sistnevnte tilnærming til nettverksbygging blir feil, er ifølge lederen og gründeren at en kontakt som ikke ser lovende ut kan komme til å sette deg i kontakt med andre mennesker som du har behov for å komme i kontakt med.

Annonse
Annonse