Annonse
1301_brettet_va.jpg

Ukeavisen Ledelse nr. 1, 2013

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

 

 

 

 

 

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Liv & ledelse

Slik er den gode toppsjefen i 2013

Internasjonale ledelseseksperter avdekker fire nøkkeltrekk som vil kjennetegne gode toppsjefer i det kommende året:

  • Lederen som predikant
  • Konstant læring
  • Kontroll og kreativitet
  • Kjenn deg selv

Spør om arbeidsrett:

Rett til overtidsbetaling

Spørsmål: Jeg driver en skobutikk på Østlandet. Jeg har en medarbeider som over en lang periode i 2012 har jobbet mer enn det som var avtalt, nemlig 37,5 timer i uken. Hun har regelmessig kommet tidligere på jobb og jobbet lengre enn hun skulle siden hun er enslig og som hun sier elsker jobben sin. Hun har fått betalt ordinær timelønn for dette. Hun mener nå at hun skulle ha fått overtidskompensasjonen for de ekstra timene hun har arbeidet. Hun har ikke blitt pålagt å jobbe overtid, så vi mener at hun ikke har rett til overtidsbetaling når hun valgte å jobbe ekstra selv. Vi har heller ikke tariffavtale. Har hun da krav på overtidsbetaling?

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer.

Hodejeger med solid verdibase

Da Gaute Steinkopf startet rekrutteringsfirmaet Steinkopf AS var det helt naturlig at hans verdigrunnlag som prest og kristen skulle prege både virksomhet og ledelse.

Den menneskelige faktor

Drivkreftene vi mennesker har inni oss er usedvanlig viktige å være klar over for ledere. Derfor har Ukeavisen Ledelse brakt fram mye fakta om dette i 2012.
Les om noen av de viktigste menneskelige tilbøyelighetene vi har satt søkelyset på. Ta også med deg noen konkrete råd om hvordan du kan hanskes med dem.

Lederspeilet:

Får kjempekick av å lage film

Når den tyske filmen Nåde kommer på norske kinoer i slutten av januar, er produsenten en norsk kvinne. Kristine Knudsen er ansvarlig for tre tyske spillefilmer, men dette er den første som kommer på kino i Norge.

Innlegg:

Tro, verdier og overbevisninger – grunnmur for livet!

Alle trenger noe å tro på. Tro løfter oss. Tro er ikke vitenskap, men rett og slett noe man håper på og hviler i tillit til – tro er altså en slags øvelse i tillit.

Lederverktøy:

Mangfoldighetsledelse

Mangfoldighet i bedriften gir grobunn for konkurransefortrinn. Derfor bør du ikke bare ansette folk som minner om deg selv.

Samfunn, etikk & kultur

Ledelsestrendene i 2013

Medarbeideransvar, crowdsourcing, tøffere og mer kyniske gründere samt profesjonaliserte sosiale medier er noen av trendene bedriftsledere må være tettere på i 2013.

Kunst på jobb:

Skaper debatt

I de årene maleriet av Arvid Pettersen har hengt i resepsjonen på Schibsted forlag har mange ytret sin mening om verket kan resepsjonist Turid Solheim fortelle.

Annonse
Annonse