Annonse
1302_brettet_va.jpg

Ukeavisen Ledelse nr. 2, 2013

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

 

 

 

 

 

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Liv & ledelse

Ledere må tåle å bli utfordret

Nikita-gründer Inger Ellen Nicolaisens oppskrift på suksess: Åpenhet, ærlighet og takhøyde

Spør om arbeidsrett:

Skadet på firmafest

Spørsmål: På en julefest arrangert av firmaet jeg jobber i ble jeg slått ned av en kollega, og det resulterte i en ukes sykehus opphold, operasjon som følge av knust øyehule, kraniebrudd, kjevebrudd og hjernerystelse. Jeg er sykemeldt, og har vært det siden det skjedde 01.12.2012. I første omgang er jeg sykemeldt fram til 20.01.2013, men er usikker på om jeg kommer meg tilbake i jobb med det første da jeg skal til spesialist for å få sjekket synet på det ene øyet. Det har ikke blitt bedre siden det skjedde, så jeg og fastlegen min er bekymret for varig skade på øyet/synet. Så til mitt spørsmål: Jeg ble forelagt et skjema fra bedriftens forsikringsselskap for utfylling. Selskapet mener dette må registreres som en fritidsulykke og ikke arbeidsrelatert ulykke. Jeg har ikke signert på noe ennå, da jeg har vært usikker på om dette stemmer. Håper dere har et klart eller opplysende svar, da jeg har null erfaringer med slikt.

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer.

Lederspeilet:

Med fullt hus i Berlin

Norsk mat? Ingen i Berlin hadde hørt om det, langt mindre smakt det. Men etter nitten år i Tysklands hovedstad, og elleve år med egen restaurant, har Kenneth Gjerrud lært dem noe om kjøttboller. Ikke pinnekjøtt og rakørret – for det vil ikke gjestene ha.

Lederfokus:

Fremveksten av samfunnsansvar i næringslivet

Hvordan har norsk næringsliv tatt samfunnsansvar i nyere norsk historie? Det er selvfølgelig noe blandet – alt fra bedriftsledere som tok etisk ansvar ved å behandlet de ansatte som om det var egen familie til eksempler på rå utbytting.

Lederverktøyet:

Egen fremgang er nøkkelen

Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl forteller at det ikke er mulig å skape en god prestasjonskultur uten at ledelsen trener på det.

Samfunn, etikk & kultur

Fra folkefiende til samfunnets redningsmann

Det går som regel dårlig med varslere. De mister ofte jobben, og skyves ut i kulden. Men en ny, internasjonal trend er i ferd med å snu utviklingen. Denne høsten fikk en varsler, som selv hadde brutt loven, utbetalt over 100 millioner dollar i USA. Og ideen med økonomisk belønning til varslere er på vei over dammen. Her hjemme ønsker varslere seg en egen varslingslov.

Vil bli UNESCO-matby

Bergen kommune arbeider nå for å få byen inn som det fjerde medlemmet av UNESCOs kreative mat-byer, såkalt UNESCO Creative City Gastronomy. Det vil kunne booste regionens satsing på mat og matkultur som opplevelse.

Kunst på jobb:

Daglig påminnelse

Hos Karrierehuset henger et bilde som daglig minner leder Kristin Wahl og hennes ansatte på hvem de er og hva de gjør.

Annonse
Annonse