Annonse
1248_brettet_va.jpg

Ukeavisen Ledelse nr. 48, 2012

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

 

 

 

 

 

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Liv & ledelse

Topplederne sitter trygt

Bare 6 av de 50 største selskapene på Oslo Børs har skiftet toppsjef i 2012. Kun to av årets skifter, sjefsskiftene i Orkla og Seadrill, skyldes åpen uenighet mellom styre og konsernsjef.

Spør om arbeidsrett:

Julegave til de ansatte

Spørsmål: Vi har som tradisjon i vår bedrift at vi gir en pengegave til jul til alle våre ansatte, som takk for innsatsen i året som er gått. Disse er skattepliktige gaver. Vi lurte på om det finnes muligheten til å gi våre ansatte julegaver som er skattefrie. Og hva med andre anledninger resten av året? Er alle gavene fra arbeidsgiver skattepliktige?

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer.

Skap lojalitet gjennom vaner

De hyperrasjonelle utvikler vaner for å unngå å slite ut den delen av hjernen som skal være analytisk og skjerpet.

Hærlig ledelse:

Ensomt på toppen

Modige Reidun Orest (88) la i november ut en annonse i Aftenposten: «Ensom enke u/familie ønsker noen å være sammen med på julaften. Betaler godt.» Den unnselige annonsen ble videresendt på sosiale medier og etter kort tid ble saken førstesidestoff i flere riksaviser – over flere dager. Responsen lot ikke vente på seg. Reidun hadde knekt koden og mottok etter kort tid en rekke tilbud. Hun blir derfor ikke ensom denne julen. En undersøkelse utført av Statistisk sentralbyrå, og forskningsinstituttet NOVA i 2007, peker på at antall ensomme øker med alderen. Det samme kan nok sies om ledere; jo høyere opp i organisasjonen du er, dess større er sjansen for å kjenne på ensomheten. Ledere må derfor gjøre som Reidun; ta grep for å redusere ensomhetsfølelsen.

Lederspeilet:

Brobyggeren

Han har lært mye om ledelse av Oddvar Brå, og er bergenseren som lærte nordmenn å skøyte. Inge Andersen har hatt suksess både som trener og leder i næringslivet.

Lykken er

I en verden preget av økonomisk krise og trange tider trenger vi alle inspirasjon og optimisme. En av dem som inspirerer politiske toppledere, diplomater, næringslivsledere og religiøse ledere til å tenke positivt er den belgiske suksessforfatteren Leo Bormans (58).

Kunst på jobb:

I sitt rette element

I Dyreparken i Kristiansand føler de ansatte at de har sin arbeidsplass i et kunstverk. Allikevel er Administrerende Direktør Per Arnstein Aamot ikke i tvil når han skal plukke ut et enkelt verk.

Annonse
Annonse