Annonse
1310_brettet_va.jpg

Ukens utgave: Flere unge kvinner blir sjefer

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

 

 

 

 

 

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Ledelse

4 veier til norsk ledelse

Solstrandprogrammet, samarbeidsmodellen, Kenning-skolen og strategiskolen. Norsk ledelse har ikke vært dominert av én vei fram mot ledelse, men flere.

Lederspeilet:

Vokteren

– Arbeidsgivere skal være svært forsiktige med å koble billig overvåkingsutstyr til sine ansattes påloggingssystemer, nøkkelkort og lignende, sier direktøren for Datatilsynet, Bjørn Erik Thon.

Flere kvinner under 40 blir sjefer

Fra 2002 til 2011 økte kvinneandelen blant norske ledere fra 21,5 til 31,4 prosent. En av grunnene er at stadig flere unge kvinner blir ledere.

Les hele saken her!

– Resultater er drivkraften

For Hilde Berentsen er det tre ting som gjelder: Resultater. Resultater. Resultater. Men bak denne enkle sannheten skjuler det seg et glødende engasjement både for bedriften sin, det hun driver med, sine ansatte, og ikke minst for gjester sine.

Spør om arbeidsrett:

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer på innsendte spørsmål:

  • Uten arbeidskontrakt: Kan man gå på dagen etter to måneder når man jobber uten arbeidskontrakt?
  • Oppsigelse: Hvilken oppsigelsestid gjelder når oppsigelsen skyldes bedriftens forhold?
  • Svangerskapspermisjon: 18 måneder etter fødsel har arbeidstaker fortsatt ikke latt høre fra seg. Er arbeidsforholdet opphørt?

Lederverktøy:

Unngå flosklene i stillingsannonser

Tre av fire ansatte er misfornøyde fordi arbeidsplassen er annerledes enn de ble forespeilet da de søkte på jobbene sine. For å unngå høy turn-over, bør etterrettelighet og kvalitet stå i høysetet når du lager stillingsannonser i ditt rekrutteringsarbeid.

Spørsmål og svar fra Altinn

Altinns informasjonsportal Starte og drive bedrift svarer på spørsmål.

  • Konkurs: Hva innebærer konkurs i et enkeltpersonforetak?
  • Sykemelding: Regler for sykepenger når man er selvstendig næringsdrivende
  • Styret i et aksjeselskap: Hvilke oppgaver og plikter har et styre?

Agenda

Norsk samarbeidsmodell under press

En overopphetet oljesektor, høy arbeidsinnvandring, flere utenlandske eiere og konkurranse mellom fagforeninger er noen av grunnen til at den snart 80 år gamle "norske modellen" for små forskjeller og tett samarbeid i norsk arbeidsliv kan stå for fall.

Tilbake til kulturkontoret

Lokalt kulturliv har tapt mot sentrale og regionale institusjoner. Nå skal kulturen skal tilbake til kommunene. Staten skal finansiere moroa, som heretter bør dreie seg om innhold – ikke praktbygg. Den ferske kulturutredningen ser bakover mot 70-tallet når den beskriver fremtiden.

Oljebransjen må bli "etterpåklok på forhånd"

Deepwater Horizon-katastrofen tvinger oljebransjen til skjerpet sikkerhet. Det samme gjør jakten på arktisk olje og gass. – I Arktis vil ikke oljeselskapene ha råd til å lære av sine feil, de må bli i stand til å lære før de gjør feil, sier Stian Antonsen, fagsjef for sikkerhetskultur og ledelse i Safetec.

Synspunkt

Ukeforum:

Svaret er innovasjon

Utfordringene i verdensøkonomien og særlig krisen i europeisk økonomi vil også komme til å prege norsk økonomi, skriver Arvid Hallén i Norges Forskningsråd.

Nicolaisen om ledelse:

Jeg leter etter løsninger!

Jeg leter etter mennesker som ikke ser hvordan de ikke får det til. Vi er ofte så opptatt av problemer og begrensninger at vi er vår egen «showstopper» for å finne løsninger. Jeg kan bli forbannet på alle «vedtatte sannheter», som ofte er begrensinger som hindrer oss i å se muligheter, skriver Inger Ellen Nicolaisen, Nikita-gründer og eier av Raise Gruppen AS.

Annonse
Annonse