sz623e48_as_sma.jpg
KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande vil ha noe i retur for at det skal være aktuelt å samarbeide med Frp.

Valgthriller fortsetter på overtid

Publisert: 26. september 2013 kl 10.42
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Til tross for at Venstre og KrF har sagt seg villig til å fortsette regjeringssonderingene skal tvilen omkring hvor lurt det er med en regjeringsdeltakelse være stor hos flere i sentrumspartiene, ifølge Dagsavisen.

Blant annet var KrF-leder Knut Arild Hareide i går tydelig på hva som ville bli utfallet om det politiske resultatet ble for magert. 

– Er ikke helheten god nok går vi i konstruktiv opposisjon, og vil påvirke politikken fra Stortinget, sa han til landsstyret ifølge avisen. 

Sentrale kilder i KrF sier til Dagsavisen at om Solberg skal lykkes med å få alle i regjering må hun være med på å bedre rammebetingelsene for landbruket, bedre kommuneøkonomien og få en tydeligere sosial profil på politikken.

Venstre tviler

Også for Venstre skal det være tøft å velge hvorvidt man vil gå i regjering med Frp eller ikke. I likhet med KrF vil de altså kreve noe i retur. 

– Vi har diskutert politikk i dette møtet, hvilke saker det er viktig for Venstre å få gjennomslag for, hvilke seire vi må ha, sa Skei Grande etter gårsdagens møte med stortingsgruppa. 

Saken fortsetter under annonsen

Hun var også tydelig på at det fortsatt er lite sannsynlig at Venstre går i regjering uten støtte fra sentrumspartneren Kristelig Folkeparti. 

– Det er viktig å drive politikken mot sentrum, og da må vi være sammen, sier hun ifølge Dagsavisen.