Annonse
humleg__rd_as_s.jpg
– Når 80 prosent av kostnadene våre er lønn, så er medarbeiderne de viktigste og de dyreste, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård.

– Vi har vært for dårlige på personalbehandling

– Norsk politi er grundig røntgenfotografert og vi kjenner sykdomsbildet, sier Humlegård til Dagens Næringsliv.

Han fikk jobben som politidirektør for 15 måneder siden.

Ifølge Humlegård er kunnskapen om norsk politi bedre enn noensinne, etter Gjørv-kommisjonens arbeid. Han mener politiet er for fragmentert, og vil gjøre etaten mer enhetlig. Alle skal kjenne virksomhetsplanen.

Når politidirektøren skal jobbe med å endre kulturen i organisasjonen, sier han til avisen at han selv er et produkt av mange kulturer:

– Kritikken fra Gjørv-kommisjonen synes jeg er håndfast. Jeg kjenner meg igjen i kulturutfordringene som blir beskrevet i det offentlige. Vi må se oss selv som et konsern. Vi har i for stor grad vært opptatte av de 27 politidistriktene og seks særorganene, og for lite av kvalitet og utvikling, sier Humlegård til avisen.

Nå har politiet fått en ny HR-direktør. Politiet har ikke vært gode nok på personalbehandling, ifølge Humlegård.

– Mens personalsjefen jobbet med forvaltning, så skal HR-direktøren bruke menneskene i organisasjonen. Når 80 prosent av kostnadene våre er lønn, så er medarbeiderne de viktigste og de dyreste, sier han til Dagens Næringsliv.

Humlegård hevder politiet har vært for opptatt av å måle dagens resultat som saksbehandlingstid og oppklaringsprosent, og at det gir ikke et fullstendig bilde. Det gjør politiets ledere til defensive ledere som ikke kommer videre, mener han.

Les også dagens «Redaktørens mening»: Smalere og sterkere politi

Annonse
Annonse