Annonse
1325_brettet_va.jpg

Vinner sine maktkamper

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

 

 

 

 

 

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Ledelse

TOPPSJEFEN: Politikeren som lærte å lytte

Kvinnene i forbundsstyret og andre meningsmotstandere fikk unngjelde da Yngve Hallén tiltrådte som fotballpresident. I dag blir han beskrevet som en verdiorientert, besluttsom leder som bidrar til at Norges Fotballforbunds omdømme er styrket.

Hva stiftelsespengene går til

Norske stiftelser deler ut cirka 3. milliarder kroner i året. Innflytelsen og viktighetene vil øke med årene. 7612 norske stiftelser har en forvaltningskapital på 124 milliarder norske kroner. I denne spalten vil vi fremover omtale noen av prosjektene.

Gran Canaria tiltrekker seg utenlandske investorer innen fornybar energi:
Åtte norske selskaper planlegger investeringer

Kanariøyene er ikke bare nordmenns ferieparadis. Åtte norske selskaper har planer om å investere totalt vel 50 millioner euro for å utvikle prosjekter innen vind-, bølge- og sol-kraft. Gunstige økonomiske ordninger og gode natur- og klimaforhold gjør øya til en ideell base for nyvinninger innen alternativ energi.

Norge blir mer konkurransedyktig

Oljeøkonomi og høyt lønnsnivå til tross: Norge har økt sin internasjonale konkurranseevne gjennom de siste 12 månedene. Det viser en undersøkelse gjort ved den anerkjente ledelseshøyskolen IMD i Lausanne i Sveits.

Lederspeilet:

Fortsetter som teatersjef

Hun konkurrerte med 11 søkere om sin egen jobb og slo dem. Hanne Tømta fortsetter som teatersjef ved Nationaltheatret.

Lederverktøy:

Behold den internasjonale kompetansen i bedriften

Flere norske bedrifter headhunter ansatte fra utlandet, men så mange som 30–50 % slutter innen seks måneder. Slik holder du på kompetansen.

Markedsføring på internett:

Søkeordene Google anbefaler

Topp fem plasseringer i søkemotorene kan mangedoble antall besøk til din nettside og har en markedsføringsverdi verdt flere hundre tusen sammenlignet med effekten av betalt annonsering.

Spør juristene om forretningsjuss:

Ferie og oppsigelse – hva kan arbeidsgiveren bestemme?

Kan arbeidsgiveren bestemme at arbeidstakeren skal ta ut ferie i oppsigelsestiden?

Advokatene i Føyen Advokatfirma DA forklarer.

Spør juristene om arbeidsrett:

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer på innsendte spørsmål:

  • Oppsagt: Når man er sykemeldt og blir oppsagt.
  • Ferie som lønn: Kan man ta senioruken som lønn?
  • Drøftelsesmøte: Muntlig innkallelse ugyldig?

Agenda

Næringslivet utelukkes fra prioriteringsutvalget

Et nytt prioriteringsutvalg skal vurdere verdien av et liv. Næringslivet og legemiddelindustrien får ikke delta. Det liker administrerende direktør i Legemiddelindustrien, Karita Bekkemellem, dårlig. – Et åpent samfunn kan ikke frykte alt som lukter av privat næringsliv, sier hun.

Norske velgere vil snart flyte fritt igjen

Norske velgere er ikke tradisjonelt partilojale, men de to siste stortingsvalgene har likevel vært overraskende stabile. – Etter høstens valg tror jeg imidlertid velgerne drar på vandring igjen, mener valgforsker Bernt Aardal.

Brasil taper på hjemmebane

Fotball-VM skulle være det store symbolet for Brasils økonomiske framgang og vise verden at de ikke bare kan spille fotball. Isteden har årets prøve-VM fått massene ut i gatene for første gang på 20 år. Neste år er det alvor. Da er det både VM og presidentvalg.

Synspunkt

Ukeforum:

La oss fortsette IA-arbeidet!

IA-avtalen virker og gir gode resultater. Det er tallene fra eksportindustrien dokumentasjon på. Fra høyeste nivå, er fraværet redusert med 36 %. Det betyr milliarder av kroner spart hvert eneste år, for bedriftene og for samfunnet, skriver Stein Lier-Hansen, administrerende direktør i Norsk Industri.

Annonse
Annonse