Ledelse

2 tips når du skal slutte i jobben

Tenk profesjonelt når du skal fortelle det til sjefen.

Publisert Sist oppdatert

Du kan mislike din egen sjef. Du kan ha fått tilbud om en eventyrlig lønn et annet sted. Du skal kanskje pakke koffertene og flytte til en annen del av landet. Det kan være mange grunner til at du velger å forlate en lederjobb.

Når du først har bestemt deg for å ta steget, gjelder det imidlertid å få formidlet beslutningen til nåværende arbeidsgiver på en god måte. Her er et par tips som er omtalt i en artikkel hos businessinsider.com:

  • Fortell det til din egen sjef ansikt til ansikt.
    Avdelingen som jobber med personalspørsmål vil trenge et formelt brev til arkivene sine, men det er viktig at du personlig forteller lederen din at du skal slutte. Gjør ditt for at samtalen blir positiv, profesjonell og konstruktiv. Samme hvor misfornøyd du måtte ha vært, ikke vær uhøflig. Du vet aldri hvor og når du treffer vedkommende igjen i profesjonell sammenheng.
  • Skriv et enkelt oppsigelsesbrev.
    Brevet trenger ikke inneholde lange historier om din tid i selskapet. Brevet skal være enkelt, poengtert og rett fram. Det du må ha med, er navn og stilling, en formulering om at du skal slutte og fratredelsesdato. Du kan også legge til en setning hvor du eksempelvis sier noe om at du har satt pris på å jobbe i selskapet.

Det er mange som benytter ferietiden til å reflektere over sin egen jobbsituasjon, har Ledernett konstatert. Hos Finn.no er trenden den samme etter alle store ferier: De registrerer rekordhøye besøkstall på jobbsidene sine.

Powered by Labrador CMS