Annonse

3 grunner til å ikke være ærlig i sluttintervjuet

Mange bedrifter har sluttintervjuer med ansatte som er på vei ut av bedriften. Ærlighet er en verdsatt egenskap, men Business Insider har snakket med ulike eksperter som mener det er flere gode grunner til å ikke være helt ærlig i et sluttintervju. Dette er tre av dem:

  • Det får ingen betydning
    Hvis du tror at problemene og temaene du ville tatt opp i et slikt intervju allerede er velkjent for selskapet, vil ærligheten din antagelig ikke føre til noen endringer. Ta kun opp problemer du tror det vil bli tatt tak i.
  • Du kan ende opp med å brenne broer
    Du har ikke lyst til å støte folk fra deg bare fordi du lot deg rive med i et sluttintervju. Vær positiv og snakk om problemene på en måte som gjør at du får fram at du ønsker å hjelpe selskapet til å forbedre seg. Vær oppmerksom på at det du sier om ledere og kolleger kan komme tilbake til dem.
  • Du kan ende opp med å høres bitter ut
    Hvis du slutter på grunn av en dårlig sjef, vil det negative du sier ofte oppfattes som "sure oppstøt". Ikke bruk bitterheten din til å forsøke å ta hevn i et sluttintervju. Så sant ikke det er andre som gir uttrykk for det samme, er det liten sjanse for at det vil bli noen forandring. 
Annonse
Annonse