Ledelse

3 kilder til trivsel på jobben

Det betyr noe for både medarbeidere og arbeidsgiver at folk trives på jobben.

Publisert Sist oppdatert

Det er sagt før, og det sies rett som det er om igjen: Folk som har det bra på jobben, jobber bedre. De som er engasjert i både jobbene sine og i kollegene sine jobber både hardere og smartere.

Annie McKee fra University of Pennsylvania har nylig skrevet om teamet i et innlegg på nettsidene til Harvard Business Review, og hun viser blant annet til egen forskning gjort blant hundrevis av mennesker i noen dusin selskaper.

Hun forteller at forskningen, som hun har gjort sammen med kolleger ved the Teleos Leadership Institute, viser folk melder inn like behov uavhengig av hvor de er fra, hvem de jobber for og hva de gjør. For å oppleve engasjement og trivsel, sier nesten alle at de ønsker disse tre tingene:

  • En meningsfull visjon for fremtiden
    Folk ønsker å se fremover og vite noe om hvordan de selv passer inn i denne fremtiden.
  • Mening
    Folk har et ønske om at den jobben de gjør skal ha betydning og at akkurat deres bidrag skal være til hjelp for å nå et mål som er viktig. Og det er ikke mer penger til aksjonærene som engasjerer folk nedover i organisasjonen. De ønsker å være med på noe stort som betyr noe for andre mennesker.
  • Gode relasjoner
    Så vel ledere som medarbeidere forteller at nære, tillitsfulle, støttende relasjoner er svært viktig for dem, og for viljen til å bidra i teamet.
Powered by Labrador CMS