Ledelse

3 kjennetegn på et godt møte

Klarer du å følge opp alle tre på en gang?

Publisert Sist oppdatert

Et godt møte er effektivt, meningsfullt og verdiskapende, skriver Joan Rokkjær i et innlegg hos lederweb.dk.

Rokkjær mener at mange møteledere ofte fokuserer på å drive møtet effektivt, med risiko for at det ikke blir nok rom til kvalifiserende og meningsfull dialog, alternativt er de så opptatt av å gi møtedeltagerne god plass til å snakke at det kan føre til at tidsplanen sprekker og møtet sporer av temamessig. Kunsten er altså å veie de tre opp mot hverandre.

I artikkelen skriver Joan Rokkjær en del om hvordan hun mener et godt møte bør legges opp, og slik beskriver hun de tre kjennetegnene på det gode møtet:

  • Effektivt: Det skal være en dagsorden for møtet som sendes ut i rett tid og presenteres ved møtets start. Møtelederen går igjennom punkt for punkt, sørger for at møtedeltagere får ordet når de markerer at de ønsker det, han konkluderer etter hvert punkt, sørger for at konklusjoner blir referatført og at tidsplanen holdes.
  • Meningsfullt: Møtet skal gi mening og engasjere hver enkelt møtedeltager. Det innebærer at hver møtedeltager skal være en viktig del av møtet. Møtelederen designer en prosess for møtet som gjør at kompetanse og perspektiver fra alle deltagere kan komme fram og bli brukt konstruktivt for å skape resultater i møtet.
  • Verdiskapende: Diskusjonene på møtet skal skape verdi for «borgerne». Det vil være behov for møter med internt fokus, men det er et vesentlig og realistisk mål at en god del av møtetiden bør vies til spørsmål som indirekte skaper verdi for et eksternt publikum.
Powered by Labrador CMS