Ledelse

3 råd for å få frem et budskap

Selv om du snakker fra en scene, er det ikke sikkert du blir hørt.

Publisert Sist oppdatert

En av hovedårsakene kan være at du er for opptatt av deg selv, mener Melissa Turner, blogger hos smartblogs.com. Hun har plukket opp noen råd fra Bill Hoogterp, forfatter av boken «Your Perfect Presentation», om hva man kangjøre for å angripe problemet:

  • Tenk på publikum
    Hvis fokuserer på deg selv og måten du kan bli oppfattet på, kan det stå i veien for selve budskapet. Hoogterp viser ti at det å fokusere på seg selv når man skal snakke til et publikum, skaper man en barriere. Forsøk å endre fokus. Tenk på publikum, og hvordan du skal overføre budskapet ditt til publikum.
  • Forsøk å se på frykten på en ny måte
    Nervøs og redd før du går på scenen? Tenk på frykt som energi som kan frigjøres, oppfordrer Hoogterp. Energi som kan bidra til å gi en dynamisk presentasjon som flyter lett.
  • Få kontakt
    Å nå fram til publikum handler også om noen helt grunnleggende ting. Som å søke øyenkontakt og det å bry seg om folk. Hvis publikummet ditt får en følelse av at du virkelig bryr deg om dem, er mye gjort.

Her hjemme er sanger og skuespiller Øystein Wiik en av dem som lærer andre hvordan man kan skape kontakt med publikum fra en scene. Han har i en artikkel i Ukeavisen Ledelse blant annet snakket om hvordan du fra scenen kan bruke blikket på en fordelaktig måte.

Powered by Labrador CMS