Arbeidsliv

– Arbeidsministeren kan ikke opptre som opposisjonspolitiker, sier forbundsleder i Delta, Erik Kollerud.

– Arbeidsministeren mangler innsikt

Arbeidsminister Robert Eriksson får kritikk fra Delta-forbundsleder Erik Kollerud, som ikke synes noe om at Eriksson vil fjerne særaldersgrenser.

Publisert Sist oppdatert

– Arbeidsministeren kan ikke opptre som opposisjonspolitiker. Dette er lov- og avtalefestet, og er en del av det som ligger i tariffavtalene våre, sier Kollerud til Klassekampen.

Kollerud i YS-forbundet representerer flere tusen ambulansesjåfører og ansatte i brannvesenet. Begge yrkesgruppene har særaldersgrenser og kan gå av med pensjon når de er 60 år.

Robert Eriksson ønsker nå å fjerne alle særaldersgrenser.

– Jeg vil at alle i arbeidslivet skal ha samme aldersgrense for å gå av med pensjon. Det må være likt for alle, sa Eriksson til Adresseavisen tirsdag.

Erik Kollerud understreker overfor Klassekampen at han ikke ønsker å avvise en debatt, men sier at han reagerer på at arbeidsministeren viser manglende innsikt i partssamarbeidet.

– Dette har også helsemessige årsaker. Skjønner han ikke hvilken posisjon han har? Det skaper ikke godt klima i samtaler om temaet, når statsråden allerede har konkludert, sier Kollerud til avisen.

Han understreker at særaldersgrensene er definert ut fra vernehensyn, medisinsk kunnskap, velferdshensyn og tjenesteutføring.

Powered by Labrador CMS