Annonse

Én av tre ansatte er misfornøyde med sin leder

Det skriver e24.no.

Ifølge European Employee Index for 2013 gir én av tre medarbeidere nærmeste leder strykkarakter på ledelse, strategi og utviklingsevner, mens 31 prosent mener at lederen gjør en passe bra jobb.

Undersøkelsen viser også at ledere bruker mer tid på praktiske oppgaver enn på personalansvar. 54 prosent av lederne sier at de bruker mindre enn 25 prosent av tiden sin på ledelse. Tallet er særlig høyt i små og mellomstore bedrifter.

Undersøkelsen ble gjennomført i 28 land, blant medarbeidere og ledere med personalansvar.

Øyvind Kvalnes ved Handelshøyskolen BI mener man bør være forsiktig når man snakker om dårlig ledelse og dårlige ledere.

– Det er mer konstruktivt å snakke om lederskap, i stedet for å gå på de personlige kvalitetene ved en leder. En person kan være dyktig eller god i utgangspunktet, men kan samtidig utøve dårlig lederskap, sier Kvalnes til Teknisk ukeblad.

Hvis lederen har kjørt seg fast i et spor og kan være til skade for bedriftens utvikling og ansatte, har lederen kommet til et punkt da det er best å tre til side, mener Kvalnes.

Han presiserer at noen ledere har potensiale til å endre seg, og at det i så fall kan hjelpe med en dialog.

Kvalnes er også filosof og forfatter av flere bøker som handler om ledelse, etikk og kommunikasjon. Han er opptatt av godt ytringsklima i arbeidslivet.

Annonse
Annonse