Annonse
Åge Hareide, mannen som ikke vant en eneste fotballkamp som norsk landslagssjef det siste året han var trener, klarte likevel bragden med sitt Malmö FF. 3-0 hjemme i Malmö mot Salzburg var mer enn nok til avansement. Foto: NTB Scanpix

Eneste norske trener som holder Champions League-klasse

Det er tynt med norske trenere og fotballspillere etter at Champions League-kvalifiseringen ble avsluttet onsdag.

Både Ronnie Deilas Celtic og Ståle Solbakkens FC København forsvant skuffende ut av turneringen. Åge Hareide, mannen som ikke vant en eneste fotballkamp som norsk landslagssjef det siste året han var trener, klarte likevel bragden med sitt Malmö FF. 3-0 hjemme i Malmö mot Salzburg var mer enn nok til avansement.

Hareide er mest husket fra sin periode med landslaget som mannen som tok George Bush sine ord i sin munn; "Enten er dere med oss, eller mot oss", til norsk presse. Likevel trekker eksperter frem hans humør som en viktig lederegenskap.

- Han har spillernes respekt, først og fremst på grunn av sitt gode humør, sa tidligere landslagsspiller og Rosenborg-direktør, Rune Bratseth på ViaSats sportssending.

Tidligere landslagskollega, Jan Åge Fjørtoft, støttet ham:

- Han er en autoritet på treningsfeltet, og spillerne ser opp til ham på grunn av hans erfaring. Jeg har kjent Hareide siden jeg var 12 år, og det er mann du hører på, sa Fjørtoft under sendingen.

Hareide har tidligere trent Rosenborg til seriegull i Norge. Det samme gjorde han med Helsingborg i Sverige. Han kan også vise til gode resultater i Örgryte.

Annonse
Annonse